Reebok ontwerpt fitnesscollectie voor CrossFit

© Reebok

Sportmerk Reebok keert terug naar zijn fitnessroots.

Sportmerk Reebok keert terug naar zijn fitnessroots. Het merk ontwerpt hiervoor een speciale collectie voor de nieuwe fitnesstrend CrossFit. CrossFit is de nieuwste fitnesstrend overgewaaid vanuit Amerika die zorgt voor een algemene fitte conditie op basis van dagelijkse bewegingen. Speciaal voor CrossFit ontwerpt Reebok een collectie met fitnessschoenen en aangepaste kledij. Het Britse schoenenmerk Reebok is dan ook groot geworden in de fitnesswereld en wil zich daarin opnieuw profileren.

Fitnessrage

Reebok ontstond al in 1895 en mocht de sportschoenen ontwerpen voor de Britse atleten van de Olympische spelen in 1924. Later speelden ze in op de fitnesshype die ontstond in de jaren tachtig, denk aan de fitnessvideo’s van Jane Fonda en de rage van gekleurde beenwarmers en zweetbandjes. Die spierwitte Reeboks uit de beginjaren, die in de jaren tachtig enorm populair waren, zijn nu opnieuw gelanceerd. Ook zangeres Alicia Keys ontwierp een capsulecollectie voor Reebok geïnspireerd door haar allereerste paar klassieke Reeboks. Ook voor andere sporten zoals dansen en boksen heeft Reebok aangepaste sportschoenen in zijn gamma. Het pompje onderaan de schoen is het handelsmerk van Reebok. Door dat pompje komt er extra lucht in de schoen en sluit de schoen zich zo beter om je voet.

Wat is CrossFit?

CrossFit bestaat uit een aantal fitnessoefeningen, gebaseerd op dagelijkse bewegingen. Zo ga je vooral bukken en dingen oppakken. Het doel van CrossFit is om je niet te specialiseren in één sport of beweging maar om overal goed in te zijn. Een boxer is bijvoorbeeld heel sterk maar kan geen marathon uitlopen. Met CrossFit willen ze niet één bepaalde spiermassa trainen maar een algemene fitte conditie bereiken.

Bovendien speelt CrossFit zich af in een speciale box waar je onder begeleiding van een trainer en in groep samen de oefeningen uitvoert. Er wordt ook gebruik gemaakt van scoreborden en spelletjes, om de sporters op die manier nog meer aan te moedigen. CrossFit is vooral in de Verenigde heel populair, maar ook in België zijn er al een aantal CrossFit boxen. Zo vind je een Crossfit box in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content