Prinses Madeleine van Zweden trouwde in een jurk van Valentino

© Google

De Zweedse prinses droeg op haar huwelijk met de Amerikaan Christopher O’Neill een op maat gemaakte jurk van modehuis Valentino.

De Zweedse prinses droeg op haar huwelijk met de Amerikaan Christopher O’Neill een op maat gemaakte jurk van modehuis Valentino.

De jurk van Prinses Madeleine was adembenemend. De korte mouwtjes, het kant van Chantilly, de 6 meter lange sluier en sleep, het was een prachtig geheel. De taille van Madeleine werd benadrukt door de kleine verticale plooitjes in de jurk. De bruid droeg een koninklijke tiara, versierd met verse oranjebloesem, de sleep werd afgezet met bloemen in kant.

“Werken met Prinses Madeleine ging zo makkelijk,” zegt Valentino, die ook een gast was op het huwelijk. “Ze is zo’n lieve meid. Ze is modern, fun, vol energie en enthousiasme en ze is zo mooi! Het was echt een plezier én een eer om met haar samen te werken.”

De inmiddels 81-jarige Valentino heeft al verschillende trouwjurken ontworpen voor Hollywoodbruiden of prinsessen die in het huwelijksbootje traden. Onder meer Jacqueline Onassis, Koningin Maxima en actrice Anne Hathaway stapten naar het altaar in een jurk van het Italiaanse modehuis. Hoewel de man in 2008 officieel met pensioen ging, bleef hij jurken ontwerpen voor dierbare vrienden en mensen die hem nauw aan het hart liggen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content