Ontwerpster Stephanie D’heygere: ‘Er wordt te weinig echt ontworpen in de modewereld’

© Johan Jacobs

Stephanie D’heygere (33) is een ontwerpster uit Kortrijk. Ze verhuisde na de Antwerpse Modeacademie naar Parijs en tekende accessoires bij onder meer Maison Martin Margiela en Dior. Lanceerde in januari het accessoirelabel D’heygere.

‘Mode is een combinatie van vaardigheden. Researchen, tekenen, kleuren kiezen, prints ontwerpen, fotoshoots bedenken: je doet elke dag iets anders, en dat ligt me helemaal. Na mijn studies maakte ik onder het label Been by D’heygere vooral leggings met prints. Achteraf bekeken een hobbyproject waarmee ik geen langetermijnambities had, maar ik leerde er enorm van.

‘Voor de prints liet ik me vaak inspireren door alledaagse dingen, en dat ben ik blijven doen: het banale veredelen tot luxeproducten. Zo koop ik wekelijks verse bloemen, en dat bracht me op het idee voor een juweelontwerp waardoor je bloemen als oorbellen kunt dragen. Ik wil hoe dan ook mensen verrassen met unieke objecten die tegelijk kunstzinnig en multifunctioneel zijn.

‘Over alles is drie keer nagedacht, en zoveel mogelijk out of the box. Dat mis ik soms in de modewereld: er wordt te weinig echt ontworpen. Veel van wat je ziet, is gewoon meer van hetzelfde.

‘Door mijn ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een merk met een duidelijke identiteit en herkenbare stukken neer te zetten, als perfectionist heb ik ook met de lancering gewacht tot het label er echt stond, maar in mijn ogen moet het wel om de inhoud en creativiteit gaan, niet alleen om een naam.’

Partner Content