New York: Ralph Lauren en Calvin Klein sluiten af

Ralph Lauren en Calvin Klein sloten donderdag de modeweek in New York af.

Twee grote Amerikaanse namen sloten donderdag de New York Fashion Week af, de eerste in een reeks modeweken waar de herft-en wintercollecties voor 2011 worden voorgesteld.
Calvin Klein is een merk dat diep geworteld is in het minimalisme van de jaren negentig. Het is voor designer Francisco Costa dan ook niet evident om telkens weer met de nuances van eenvoud te spelen. Zijn ontwerpen moeten komend seizoen trouwens de concurrentie aangaan met poncho’s, kant, veren en bont. Costa probeert toch relevant te blijven door zich te concentreren op één cruciaal aspect: het materiaal. Zo leek de collectie monotoon van begin tot eind, maar zat er toch een subtiele rijkdom in de materialen: kasjmier, zijde en omgekeerd lam. Wat de kleuren betreft, bleef Costa trouw aan het sobere palet van grijs, zwart, wit en nude-tinten. Zijn snit was een beetje strakker en korter dan in vorige seizoenen. Hij showde veel mouwloze jurken die mooi rond de schouders pasten en altijd boven de knie stopten. Eigenlijk vormde de collectie van Calvin Klein de tegenpool van flashy aandachttrekkerij, maar stond ze er wel door zijn helderheid en duidelijke visie.

China en andere Aziatische groeilanden hebben een toenemende invloed op de modewereld. Dat heeft ook Ralph Lauren begrepen. Hij maakte volledig tabula rasa met zijn Wilde Westen van vorig seizoen en richtte zijn blik deze keer op het exotische oosten. Al pakte Lauren het wel subtiel aan. Hij presenteerde een verfijnde oosterse visie via de glamour en elegantie van de jaren dertig, waardoor de looks wereldwijd aantrekkelijk blijven. De collectie was voornamelijk uitgevoerd in zwart en wit, met jade tinten en glossy rode pumps. Halfweg de show dimden de lichten voor de presentatie van luxueuze avondjurken: lange, slanke fluwelen japonnen in rijke juweeltinten. Een smaragdgroene wikkeljurk met opstaand kraagje vormde de duidelijkste verwijzing naar China. Ralph Lauren stak duidelijk de hand uit naar nieuwe markten.

Vandaag wordt de fakkel overgenomen door Londen.

Ann HeylensBekijk alle defilés in New York op Catwalk Weekend

Bron: vogue.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content