Modeblogster Sofie Valkiers ontwerpt collectie voor Essentiel

Annelien Boens

Fashionata-blogster Sofie Valkiers presenteerde donderdagavond met trots de pre-winter collectie die ze ontwierp voor het Belgische modelabel Essentiel Antwerp. Hét moment om Sofie Valkiers even te strikken voor een kort interview.

Fashionata-blogster Sofie Valkiers presenteerde donderdagavond met trots de pre-winter collectie die ze ontwierp voor het Belgische modelabel Essentiel Antwerp. Hét moment om Sofie Valkiers even te strikken voor een kort interview.

Fashionata is de blog van, hoe kan het ook anders, fashionlover Sofie Valkiers. De pur sang fashionista deelt er met haar lezeressen allerlei ‘achter de schermen’-verhalen op de modeweken, de leukste fashionitems en nieuwste trends. Na haar doortocht op het VIJF-programma Shoot dat Vlaamse bloggers volgde, kan Sofie Valkiers een nieuwe verdienste toevoegen aan haar palmares. Ze mocht samen met de ontwerpers van Essentiel Antwerp aan de slag. Het werd een collectie met leuke basics en enkele fancy blikvangers, perfect om te switchen tussen casual en chic.

Hip én draagbaar

‘Ik heb me echt moeten bewijzen aan de mensen van Essentiel’, vertelt Sofie Valkiers aan Weekend.be. ‘Ze vroegen me een moodboard samen te stellen met alles wat ik in gedachten had voor mijn collectie. Zelf alles bedenken dus, ik kreeg het niet in mijn schoot geworpen. Ik volgde het ook van nabij op. Telkens er iets nieuws klaar was, heb ik het getest en gepast om de perfecte fit te bekomen.’ Valkiers wilde vooral een hippe én draagbare stijl nastreven. ‘Items die je gewoon kunt combineren met alles wat nu al in je kast hangt’, aldus Valkiers.

De tiendelige collectie is inderdaad erg draagbaar, geen gekke toestanden, maar leuke en mooie stuks. Van een suède perfecto, een zachtroze ripped skinny jeans, een oversized cardigan in hetzelfde roze en een zwarte lederen clutch. De blikvanger, én de persoonlijke favoriet van Sofie, is het paar zilverkleurige killer heels. ‘De voorbije dagen verbleef ik in Stockholm voor de modeweek die daar plaatsvond. Ik droeg er mijn eigen zilveren pumps en ik oogstte heel wat complimentjes. Superleuk dus!’, vertelt Valkiers.

Switchen tussen dag en nacht

‘Zelf hou ik erg van outfits die met slechts een kleine aanpassing zowel tijdens de dag als ’s avonds op een feestje kunnen gedragen worden. En dat is net wat ik met deze collectie ook wilde bereiken.’ En dat is haar aardig gelukt. Het korte, zwarte rokje met glinsterende pailletten is perfect om te stralen op een fancy feestje. Maar wanneer je datzelfde rokje combineert met de oversized cardigan krijgt deze look net een erg comfy uitstraling.

Wie nieuwsgierig is naar het resultaat van deze geslaagde samenwerking kan terecht in alle Essentiel Antwerp boetieks en op de e-shop. Dit project krijgt bovendien in het najaar van 2014 een vervolg. Deze keer niet met Sofie Valkiers, maar met een voorlopig nog onbekende, nieuwe naam. Wij zullen het voor jullie met veel plezier opvolgen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content