Materialise en Hoet Design Studio lanceren 3D-geprinte brillencollectie

© Negin Sadeghi

Materialise, het Leuvense 3D-printingbedrijf dat dit jaar zijn 25ste verjaardag viert, heeft de handen in elkaar geslagen met Hoet Design Studio voor een exclusieve brillencollectie die zijn debuut zal maken op de Materialise World Conference in het Brusselse Square Meeting Centre

Op donderdag 23 en vrijdag 24 april zal de Square Meeting Centre aan de Brusselse Kunstberg volledig in het teken staan van 3D-printing. Materialise, het Leuvense 3D-printingbedrijf van Wilfried Vancraen viert hier zijn 25e verjaardag met een aantal lezingen en tentoonstellingen. Onder andere de samenwerking met Hoet Design Studio, de 3D-printed Cabrio eyewear collectie, zal hier zijn debuut maken.

Deze Cabrio-collectie bestaat uit vier zonnebrillen en twee optische brillen en combineert jarenlang optisch vakmanschap met nieuwe fabricagetechnieken. Hoet Design Studio werkte in 2013 al samen met het 3D-printingbedrijf omdat zij de grenzen die ze ondervonden tijdens hun ontwerpproces konden doorbreken, maar nu is er dus een volledige collectie uit deze collaboratie ontsproten.

Materialise en Hoet Design Studio lanceren 3D-geprinte brillencollectie
© Negin Sadeghi

“3D-printing heeft ons de mogelijkheid gegeven om nieuwe ontwerpen te verwezenlijken die we anders nooit op de markt hadden kunnen brengen, aldus Bieke Hoet van Hoet Design Studio. “Deze Cabrio monturen bieden esthetisch, functioneel en financieel voordeel aan onze klanten én ze zijn helemaal Made in Belgium.”

Deze nieuwe 3D-collectie zal beschikbaar zijn in de shops van Hoet Design Studio in Brugge en Brussel en in enkele zorgvuldig geselecteerde internationale shops. Meer info kan u hier vinden.

Materialise World Conference vindt plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 april.

Materialise organiseert van 24 april tot 7 juli in de Brusselse Bozar ook een tentoonstelling over de evolutie van 3D-printing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content