Louise Gray: Fun, Fabulous en Fearless

© Twitter

In Londen stelde de excentrieke Britse modeontwerpster Louise Gray haar wintercollectie 2013 voor aan het grote publiek.

In Londen stelde de Britse modeontwerpster Louise Gray haar wintercollectie 2013 voor aan het grote publiek.

Soms hoeft een modeshow niet noodzakelijk datgene voorstellen waarin we ons komend seizoen zullen hullen. Soms mag een modeshow ook gewoon leuk zijn, een moment om versteld te staan om andermans creativiteit, zonder dat we die noodzakelijk naar onze kleerkast vertaald moeten zien. Sommigen denken daar echter anders over. Het publiek voor Louise Gray is waarschijnlijk het kleurrijkste publiek van heel London Fashion Week, trouwe fans die haar excentrieke ontwerpen ook naast het streetstylecircus naar een etentje met de schoonouders zouden dragen.

Alleen daarvoor al was Gray een must op onze Fashion Week kalender, maar dit jaar verbaasde de ontwerpster met enkele draagbare items -moest u van trashy chic houden-, opgeleukt met opvallende details. We zagen jacquard vestjes en rokken; jersey jurkjes met leren jekkers, oversized winterjassen en zelfs mantelpakjes die allen waren ondergedompeld in een eclectisch bad van materialen, prints en kleuren. Zelfs frontrow wist men niet waar eerst te kijken. Wie wijnzakken als broche, toiletpapierrolletjes als accessoire, toiletbriloorringen en zilverpapieren bh-cups over de catwalk stuurt kan nu eenmaal rekenen op een heleboel aandacht.

Toch smijt Louise Gray niet gewoon wat stofstaaltjes en keukengereedschap bij elkaar. De ontwerpster kent wel degelijk een vrouwenlichaam en hoewel opvallend paste haar kleding de modellen perfect. De hoeden van Stephen Jones en schoenen van Robert Clergerie gaven het geheel dat extra “fashion-duwtje” in de rug.

“WTF” zagen we een jong meisje sms’en na de show, waar de F ongetwijfeld stond voor Fun, Fabulous en Fearless.

Katrin Swartenbroux vanuit Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content