Look van de dag: Moschino

© Reuters

Moderedactrice Ellen De Wolf vertoeft dezer dagen in Milaan voor de modeweek. Elke dag kiest ze haar favoriete look.

Moderedactrice Ellen De Wolf vertoeft dezer dagen in Milaan voor de modeweek. Elke dag kiest ze haar favoriete look.

De eerste show van Jeremy Scott voor Moschino begon met een uur vertraging -Rita Ora en Katy Perry lieten op zich wachten en werden daarvoor door het ongeduldige publiek uitgejouwd – maar het wachten werd beloond. Scott bewees dat hij vandaag de koning van junk couture is, en een waardige opvolger voor Franco Moschino, die in de hoogdagen van het merk niets liever deed dan de draak steken met de mode.

Anno 2014 combineert Scott Ronald McDonald met Coco Chanel. Zowat elk iconisch Chanelitem werd ondergedompeld in een heet oliebad van McDonalds’ geel en rood. Het bekende logo van het fastfoodrestaurant werd het iconische hartje van Moschino.

De show van Moschino zal niet in de boeken gaan als de beste van het seizoen. Die rol is zeer waarschijnlijk (weeral, en nu al) weggelegd voor Prada. Want als Suzy Menkes het backstage ‘een van haar beste shows ooit’ noemt en zegt ‘dat is wat mode moet zijn’, dan is de concurrentie gewaarschuwd. Moschino was fun, een crowdpleaser, waar je uitgelaten en met het o zo belangrijke ‘ik ben blij dat ik erbij was’-gevoel buitenging. Ook dat is een verdienste.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content