Kom te weten wat anderen van uw outfit vinden

Op Fashism en Go Try It On komt u te weten wat anderen van uw outfit vinden.

Staat deze rok mij? Kan ik wel shorts aan? Is het decolleté niet te diep? De kleur niet te donker? Zou u uw outfit soms eerst even wil voorleggen aan een soort ‘fashion police’ vooraleer u er de straat mee opgaat? Wel, dat wilden de Amerikaanse Brooke Mooreland en Marissa Evans ook. Hun websites “Fashism” en “Go Try It On“, allebei minder dan een jaar oud, gaan verder waar modeblogs stoppen.
“Wear it”
Het principe is eenvoudig: laadt een foto van uzelf op in een bepaalde outfit. Stel er een vraag over of deel enkele details. Bezoekers van de site kunnen dan meteen hun ongezouten mening aanklikken “I hate it”, “Wear It”, Change It” of “Go Try It on”.

Geen mode-experten“Het is voor mensen die snel een tweede opinie willen”, aldus Marissa Evans, 26 en voormalig webanalyst-en stratege in New York, die “Go Try It On” opstartte. “De site is er voor en door nieuwelingen in de modewereld. We zijn niet verbonden aan een bedrijf of merk. Ik wil ook echt een site die helpt, niet een die kwetst”, zo zegt ze aan de New York Times, en daarom werkt ze met een team moderators die het enigszins beschaafd moeten houden.

“Ik ben geen mode-experte en ook de mensen die de site gebruiken zijn dat niet”, aldus de 29-jarige Brooke Moreland, die vorig jaar in september met Fashism startte. Ze kwam op het idee toen ze met haar man aan het winkelen was in Soho. Ze wilde een opinie over een jasje, maar haar man bevond zich in een andere afdeling. Later op de dag belde ze een bevriend webontwikkelaar. Een jaar later ging de site live. Intussen zijn er 3000 geregistreerde gebruikers en 100.000 bezoekers. Go Try It On, dat online is sinds maart, heeft ongeveer 5.000 geregistreerde bezoekers.

Eerlijk
Het voordeel van Fashism is dat het eerlijk is. “Ik denk dat mijn vrienden tegen mij zouden liegen. Maar een volslagen vreemde doet dat niet”, aldus Amy Silbergeld, die elke dag naar Fashism surft, aan de New Yorkse krant. “Het is ook een beetje verslavend. Ik ben altijd benieuwd naar de outfits en naar wat anderen over mij te zeggen hebben”.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content