John Galliano gaat aan de slag bij Maison Martin Margiela

Groot nieuws uit de modewereld! Zo heeft WWD bekendgemaakt dat John Galliano, de erg controversiële ontwerper, aan de slag gaat bij modehuis Maison Martin Margiela als creatief directeur. Hiermee lijkt zijn carrière weer helemaal gelanceerd.

Groot nieuws uit de modewereld! Zo heeft WWD bekendgemaakt dat John Galliano, de erg controversiële ontwerper, aan de slag gaat bij modehuis Maison Martin Margiela als creatief directeur. Hiermee lijkt zijn carrière weer helemaal gelanceerd.

Verbazing alom in de wereld van de mode. Zo werd er bekendgemaakt dat John Galliano, de ontwerper die na tal van incidenten in de vergeetput was terechtgekomen, aan de slag gaat als creatief directeur bij modehuis Maison Martin Margiela. Een nieuwe wind doorheen het modelabel dat bekendstaat om zijn vaak androgyne, donkere, vernieuwend, experimenteel minimalistische en vaak asymmetrische kledij (om het merk in enkele woorden te omschrijven).

En dit nieuwtje is ook een beetje Belgisch aangezien het modehuis werd opgericht door de Belg Martin Margiela, maar intussen werd doorverkocht aan de OTB-groep van Renzo Rosso. De 53-jarige Galliano zal bij Margiela de creatieve leiding van alle collecties voor zijn rekening nemen, waaronder ook die van de haute couture voor vrouwen en de mannencollecties. De eerste collectie van John Galliano voor Maison Martin Margiela zal getoond worden tijdens de Haute Couture Fashion Week in Parijs. Volgens Renzo Rosse, dat zegt hij in een verklaring, is Maison Martin Margiela klaar voor een nieuwe creatieve uitdaging en John Galliano is de geknipte persoon, ook omwille van zijn experimentele en vooruitstrevende kledij, om de taak van creatief directeur op zich te nemen.

Back in business

Met zijn nieuwe job lijkt Galliano weer helemaal gelanceerd in de wereld van de mode en lijken zijn persoonlijke én professionele problemen nu voorgoed tot het verleden te behoren. De val van Galliano begon bij enkele racistische uitspraken tijdens een avondje stappen. Dit incident zorgde ervoor dat hij zijn job als creatief directeur bij Dior verloor. Er volgden een reeks rechtszaken én hij vertelde ook in een aantal interviews over zijn persoonlijke problemen, waaronder alcoholmisbruik.

Stap per stap werkte Galliano heel hard om zijn carrière weer terug op het spoor te krijgen. Stilaan kwam hij opnieuw in de ‘picture’ te staan. Hij ging aan de slag bij Oscar de la Renta, maar een nieuwe uitdaging lag alweer op hem te wachten. Zo is hij nu een nieuw gezicht bij Maison Martin Margiela. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content