H&M in zee met Lanvin

H&M gaat in zee met het Franse modehuis Lanvin, stilaan een van de meest invloedrijke in de modewereld.

Amerikaans modemagazine Woman’s Wear Daily had het gisteren goed geraden.H&M gaat in zee met het Franse modehuis Lanvin, stilaan een van de meest invloedrijke in de modewereld. De collectie, getekend door Lanvin-artstiek directeur Alber Elbaz en designer mannenkleding Lucas Ossendrijver zal vanaf 23 november te koop zijn bij 200 H&M-winkels wereldwijd. Twee weken eerder wordt de collectie onthuld.

Sinds hij in 2001 artistiek directeur werd bij Lanvin heeft Alber Elbaz het Parijse label, dat in 1889 gesticht werd door Jeanne Lanvin, getransformeerd tot een huis dat barst van ideeën en creativiteit. “H&M vroeg ons om samen te werken en wij zijn benieuwd of we de droom die we waarmaakten bij Lanvin ook kunnen overbrengen naar een breder publiek”, aldus Elbaz. “In het verleden heb ik wel eens gezegd dat ik nooit een massa-product wou maken, maar wat mij intrigeerde was het idee van H&M dat luxueus gaat veeleer dan Lanvin dat afdaalt. Dit was een uitzonderlijke oefening. Hoewel beide bedrijven zich richten op een ander publiek, delen we de filosofie van vreugde en schoonheid brengen”.

“We zijn erg verheugd over de samenwerking. De collectie is heel erg Lanvin met veel aandacht voor de snit en details”, aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij H&M.

H&M had zijn fans nieuwsgierig gemaakt met twee video’s op youtube die tips gaven over de nieuwe designers. Ze stonden nog maar sinds dinsdag online. Maar een dag later werd het dus geraden.

Ann Heylens.

Bekijk hier de video’s:
http://www.youtube.com/watch?v=EZF5a5hiJPc
http://www.youtube.com/watch?v=C_nyE79vjIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content