Fabienne Delvigne ontwerpt mannencollectie

Komende winter kunnen ook mannen zich een hoed aanschaffen bij de Brusselse hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

Het komende winterseizoen presenteert de Brusselse hoedenontwerpster Fabienne Delvigne voor het eerst een hoedencollectie voor mannen. De herenlijn bestaat uit een borsalino in blauw angoravilt of veloursvilt en een pet in zwart veloursvilt.

Tot nu toe ontwierp Delvigne alleen dameshoeden, maar volgens haar is de tijd nu rijp voor een herencollectie: “Mijn klanten vragen steeds vaker om een hoed voor heren,” vertelt ze aan FashionUnited. “Een man die trendy wil zijn, móet wel een hoed te hebben.”

Delvigne heeft sinds 1987 een atelier in Brussel waar ze couturehoeden ontwerpt. Dankzij de belangstelling van koningin Paola en prinses Mathilde werd ze in 2001 benoemd tot hofleverancier. Ook andere koningshuizen bestellen geregeld hoeden bij haar, zoals de Nederlandse prinsessen Maxima en Laurentien, het Zweedse en het Luxemburgse hof.

Delvigne werkte ook al samen met gerenommeerde modehuizen als Giorgio Armani, Natan, Yves Saint Laurent, Chanel en Louis Féraud. In 2008 lanceerde ze, in aanvulling op de couture, een betaalbaardere collectie bestaande uit hoedjes voor iedere dag, tassen en sieraden. Haar ontwerpen zijn altijd elegant en glamoureus. Soms draagbaar en soms avant gardistisch.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content