Expo G58: over de Antwerpse en Vlaamse avant-garde

De kleine maar performante Antwerpse kunstgalerie Callewaert-Vanlangendonck pakt deze zomer uit met een interessante expo over de eertijds internationaal gereputeerde kunstbeweging van G58.

De kleine maar performante Antwerpse kunstgalerie Callewaert-Vanlangendonck pakt deze zomer uit met een interessante expo over de eertijds internationaal gereputeerde kunstbeweging van G58. Het onderwerp is eigenlijk best van museale kwaliteit, maar wordt nu getoond door een creatieve galerie die de naoorlogse stromingen verkent. G58 was destijds een groep van een dertigtal kunstenaars uit het Antwerpse die op de zolder van het Hessenhuis afspraken. Ze waren niet gebonden door een manifest, maar waren allen te situeren tussen de lyrisch en de geometrisch abstracte kunst.

Eind jaren ’50 en begin jaren ’60 organiseerden ze tal van toonaangevende tentoonstellingen van avant-garde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Nu brengt de Galerie Callewaert-Vanlangendock een expo van enkele van de tenoren van G58: Wybrand Ganzevoort, Cel Overberghe, Guy Vandenbranden, Paul Van Hoeydonck, Jef Verheyden, Mark Verstockt, René Guiette en Pol Mara. Naast kunstwerken worden er ook documenten uit de tijd getoond.

De expo G58 opent op 27 juni en loopt tot 14 september.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content