Een betoog voor shapewear en welgevormde konten voor iedereen

Annelien Boens

‘Oh, shapewear? Dat kunnen we aan mijn mama geven.’ Dit waren de woorden van mijn lief toen ik hem vorige week vertelde dat Veritas me een shapewear slipje van hun nieuwe merk No-Mi toestuurde. De openingszin van mijn betoog ‘shapewear kan op elke leeftijd’ had ik meteen beet.

‘Oh, shapewear? Dat kunnen we aan mijn mama geven.’ Dit waren de woorden van mijn lief toen ik hem vorige week vertelde dat Veritas me een shapewear slipje van hun nieuwe merk No-Mi toestuurde. De openingszin van mijn betoog ‘shapewear kan op elke leeftijd’ had ik meteen beet.

Had je me vijf jaar geleden gezegd dat ik me op 26-jarige leeftijd in gestroomlijnd ondergoed zou hijsen, dan had ik je eens scheef aangekeken. Ah ja, want ‘shapewear is voor moeders die hun strakke lijf vaarwel moesten zeggen na de geboorte van enkele drommeltjes’. Of dat dacht ik tenminste. Geen haar op mijn hoofd dat er toen aan dacht dat shapewear wel eens voor vrouwen van elke leeftijd zou kunnen zijn.

Oma-ondergoed

Toen de ‘Magic Knickers’ van het olijke fashionduo Trinny en Susannah in 2008 hun opmars maakten, wreven vooral huismoeders zich in de handen. Nu konden ze dat mooie jurkje toch nog eens uit de kast halen, zonder zich ongemakkelijk te voelen over de aanwezige én ongewenste vetrolletjes. Maar de katjes, of de love handles in dit geval, kneep men toen nog in het donker. De shapewear slip of body verdwenen na het dragen in de diepste krochten van de kleerkast. Niemand hoefde te weten dat men de natuur een handje hielp. Denk maar aan de genânte situatie waarin Renee Zellweger als Bridget Jones terecht kwam tijdens haar nachtelijke escapades met Hugh Grant. Oma-ondergoed, daar liep je niet mee te koop.

Pippa Middleton

Vandaag pronken merken als Hunkemöller, Triumph en Marie Jo met hun assortiment shapewear. ‘Draag het fier’, of zo lijkt het toch. Pippa Middleton zit daar volgens mij ook voor iets tussen, de herinnering aan haar welgevormde kont tijdens het koninklijke huwelijk van haar zus in 2011 staat me nog fris in het geheugen. En wat Pippa kan, dat moet ik ook kunnen. Ik testte dus met veel plezier het ondergoed van No-Mi uit.

Vorig weekend hielden mijn lief en ik een ‘date night’, laat dat nu net hét perfecte moment zijn om een leuk jurkje aan te trekken. Mijn ‘little black dress’ kreeg de hulp en ondersteuning van het shapewear ondergoed. Het lukte me wonderwel om de slip aan te trekken, klungelige situaties bleven uit. Ook voelde ik me in geen geval ‘onsexy’. No-Mi probeert een uiterst vrouwelijke toets te geven aan de collectie shapewear, inclusief schattige roze strikjes. Geen oma-onderbroekgevoel dus.

Enkel voor een cocktailparty

Het shapewear ondergoed gaf mijn zelfvertrouwen een instant boost. De spiegel was me gunstig gezind en de LBD glooide mooi over mijn heupen. Geen vreemde bultjes of lijnen die zich aftekenden. Ik ging er bovendien op slag sierlijker door lopen. Tot zover geen opmerkingen.

Het restaurantbezoek was echter geen goede zet. Het ondergoed heeft natuurlijk als verkoopargument dat het lekker strak zit, maar tijdens een feestmaal kan dit nefast zijn. Een knopje van je broek openzetten of even onelegant onderuit schuiven lukt niet wanneer je shapewear draagt. Voor een dessert was er dus al helemaal geen plaats meer. Shapewear blijkt hét perfecte ondergoed om tijdens een avondje uit dienst te doen als extra portie zelfvertrouwen. Maar hou het dan wel bij cocktails en laat de braspartijen aan je voorbijgaan.

Toch een aanrader

Hoewel ik blij was dat ik na het etentje gewoon kon zetelhangen in mijn pyjama, is shapewear volgens mij toch een ‘aan te raden’ accessoire. Ik stond ervan versteld in welke mate dit stukje stof me een beter gevoel gaf. Niet iedereen is gezegend met een taille als die van Beyoncé of Gisele Bündchen. Daarom vind ik dat vrouwen, of ze nu 25 of 55 jaar oud zijn, shapewear lingerie moeten omarmen. En hoewel ik nu vrees erg prekerig over te komen, besluit ik toch: ‘Wees trots op je lichaam’ en help de natuur desnoods een handje met shapewear.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content