De favoriete looks van moderedactrice Ellen De Wolf in Parijs

Moderedactrice Ellen De Wolf schuimt voor Knack Weekend de internationale modeweken af. Dagelijks stuurt ze ons haar favoriete silhouetten.

Sacai

Sacai FW15
Sacai FW15© BELGAIMAGE

Chitose Abe van Sacai experimenteerde met het silhouet: de proporties waren oversized, waardoor vooral de mantels breder, ronder en zachter leken. Onze favoriet was een spectaculaire leren parka met langharige bont aan de mouwen en kraag en een wilde maan van macraméfranjes. Niet helemaal representatief voor de rest van de collectie, maar wel een showstopper als geen ander.

Hermès

Hermès FW15
Hermès FW15© BELGAIMAGE

Na het vertrek van Christophe Lemaire nam Nadège Vanhee-Cybulski de fakkel van hem over. Voor haar eerste collectie speelde de alumnus van de Antwerpse Modeacademie nogal op veilig: terug naar de roots van het huis, terug naar de codes van de ruiterij. Dat vertaalde zich in een erg stijlvolle, minimale look met her en der verwijzingen naar de paardensport, zoals dekenmantels in donkerblauw met een bordeaux streep en leren gespsluitingen. Nog zo’n vaste waarde bij Hermès is de zijden carré, die ze verwerkte in een leren overslagrok op een donkerblauwe kabeltrui, meteen ook onze look préféré.

Saint Laurent

Saint Laurent FW15
Saint Laurent FW15© BELGAIMAGE

Minstens even opvallend als de collectie is de frontrow bij Saint Laurent. Aan onze zijde van de zaal zaten onder meer Pierre Bergé, Azzedine Alaïa en Alber Elbaz, aan de overzijde Salma Hayek, Jessica Chastain, Mark Ronson en Jake Bugg, om er maar enkele te noemen. De meningen over Saint Laurent zijn al sinds de aanstelling van Hedi Slimane verdeeld: je houdt ervan of helemaal niet. Met uitzondering van zijn blazers en coole leren jasjes, reken ik mezelf tot de laatste categorie. Ik zal nooit helemaal begrijpen waarom een vrouw er wil uitzien als een groupie uit de jaren tachtig. Mijn collega Jesse Brouns daarentegen is wel fan. Hij vond het Simanes beste collectie voor Saint Laurent tot nu toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content