Christian Wijnants introduceert eerste breigoedcollectie voor mannen

Lotte Vermeire
Lotte Vermeire Medewerker Weekend.be

De Brusselse ontwerper Christian Wijnants breidt zijn prêt-à-portercollectie uit. Ook mannen kunnen nu genieten van zijn ontwerpen.

De inspiratie voor de wintercollectie komt van Wijnants’ ontstaansjaren. De modeontwerper studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en won met zijn afstudeercollectie de Dries Van Noten-prijs. Hij ging vervolgens aan de slag bij Dries van Noten, maar in 2003 besloot de gerenommeerde ontwerper zijn eigen label op te richten, waarmee hij verschillende prijzen won. Wijnants werd bekend om zijn artisanaal breiwerk en grafische motieven, wat terugkeert in zijn nieuwste ontwerpen.

De eerste collectie voor mannen bestaat uit drie truien van luxe breigoed. Twee truien, met en zonder rolkraag, in merinowol en één trui met een ronde kraag uit babyalpaca. De Perzische cultuur en de textielhandelaars langs de Zijderoute hadden een grote invloed op deze capsulecollectie. Het jacquardbreigoed, de intarsia truien en 3D-geprinte truien combineren Ottomaanse kunde en Oriëntaalse poëzie. Het opvallende kleurenpalet van ‘burnt tangerine’, Perzisch oranje, groen en blauw zorgt ervoor dat de stukken meteen in het oog schieten. Ze hebben een ongedwongen, comfortabele en mannelijke uitstraling met een moderne twist.

De collectie is beschikbaar vanaf juni 2019.

Christian Wijnants introduceert eerste breigoedcollectie voor mannen
© Christian Wijnants
Christian Wijnants introduceert eerste breigoedcollectie voor mannen
© Christian Wijnants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content