7 tips om bh’s een langer leven te geven

Zo hangen we bh's dus niet te drogen. © iStock

Het kopen van bh’s is geen sinecure. Ze moeten perfect zitten, mooi zijn en liefst geen fortuin kosten. Als je eenmaal een ideaal exemplaar in handen hebt, is het sneu als deze unieke parel snel verslijt. Met deze tips zijn je bh’s wél een lang leven beschoren.

1 Draag je bh’s geen dagen na elkaar. Wissel het liefst iedere dag. Hoe langer je ze na elkaar draagt, hoe sneller ze uitrekken. Dit wil natuurlijk wel zeggen dat je enkele beha’s in de kast moet hebben liggen.

2 Na een dag dragen hoef je je bh’s nog niet meteen te wassen. Om het toch proper te houden, kan je ze al even uitspoelen. Dit is aangeraden als het een zomerse dag is en er zweet in de bh’s blijft plakken.

3 Wanneer ze dan toch toe zijn aan een wasbeurt, na 3 tot 6 draagbeurten, kies je liefst voor een zacht handwasje. Wie daar absoluut geen tijd voor heeft – time is money – kan het ondergoed in de wasmachine stoppen. Schaf een ondergoedzakje aan en stop de bh’s hier netjes in. Zo geraken ze niet in de war en rekken ze minder snel uit. Zet de wasstand op koud water en ‘delicate was’. Gebruik zeker niet te veel waspoeder.

4 Laat bh’s altijd drogen in de lucht. Leg ze plat of hang ze op een droogrek, waarbij het midden van de bh rond een spijl hangt. Hang ze zeker niet op aan de bandjes, want zo rek je ze uit.

5 Gooi je beha’s niet op de grond, verfrommel ze niet en duw ze niet respectloos in de kast. Ze dragen heel de dag zorg voor je borsten en verdienen dus met zorg behandeld te worden. Geef ze genoeg ruimte zodat de beugels niet gekneld geraken en de voorgevormde cups niet ingedeukt worden.

6 Sport altijd met een sportbeha in plaats van een gewoon exemplaar. Dat is bovendien ook veel beter voor je borsten.

7 Koop altijd een bh waarbij je het eerste haakje moet gebruiken om het goed te laten passen. De drie haakjes zijn er omdat een beha een jaar lang ondersteuning moet kunnen bieden. Hoe meer hij uitrekt, hoe meer je moet kunnen opschuiven met je haakjes om dit te corrigeren.

Lees hier hoe je de perfecte bh koopt.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content