Antwerps modeontwerper Dries van Noten heeft maandagavond in New York de award voor beste internationale ontwerper gekregen. Die werd uitgereikt door de Council of Fashion Designers, de organisatie van de Amerikaanse modeindustrie. De award wordt beschouwd als de "mode-Oscar".

Van Noten is de voorbije jaren een ster geworden in de VS. Hij is er vooral 'in' sinds hij dit jaar de jurk van de zwangere Cate Blanchett voor de Oscaruitreiking ontwierp. Vorig week nog wijdde de International Herald Tribune een lovend artikel aan Van Noten naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag.

De prijs van Designer van het Jaar voor vrouwen ging maandagavond naar Fancisco Costa met zijn Calvin Klein Collection. Tom Ford kreeg dezelfde award voor zijn mannencollectie. Accesoires Designer van het Jaar werd Tory Burch.

Ann Heylens.

Antwerps modeontwerper Dries van Noten heeft maandagavond in New York de award voor beste internationale ontwerper gekregen. Die werd uitgereikt door de Council of Fashion Designers, de organisatie van de Amerikaanse modeindustrie. De award wordt beschouwd als de "mode-Oscar". Van Noten is de voorbije jaren een ster geworden in de VS. Hij is er vooral 'in' sinds hij dit jaar de jurk van de zwangere Cate Blanchett voor de Oscaruitreiking ontwierp. Vorig week nog wijdde de International Herald Tribune een lovend artikel aan Van Noten naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag. De prijs van Designer van het Jaar voor vrouwen ging maandagavond naar Fancisco Costa met zijn Calvin Klein Collection. Tom Ford kreeg dezelfde award voor zijn mannencollectie. Accesoires Designer van het Jaar werd Tory Burch.Ann Heylens.