Jawel, hij bestaat: de meest sexy schoen van het jaar. Er wordt zelfs jaarlijks een internationale wedstrijd gehouden. Dit jaar gaat de eer naar de rode laklederen pump met rode studs van de wereldbekende Franse schoenenontwerper Christian Louboutin. Hij haalt het van de bordeauxrode lakpumps met metalen stilettohak van de Amerikaan Stuart Weitzman. De zwarte suède sandalen met zilveren pailletten van Jimmy Choo vervolledigen het podium.

Louboutin volgt op het palmares modehuis Valentino - vorig jaar primus met de peeptoe-pump - op. Het is al de twee keer dat het legendarische schoenenmerk de 'sexy' onderscheiding krijgt. De vorige keer was twee jaar geleden.

Rode zool

Christian Louboutin lanceerde zijn eerste collectie in 1991. Sinds 1992 zijn de schoenen verwerkt met de glimmende, rode zolen met in de binnenkant van de schoen zijn handtekening. De rode zool werd zijn handelsmerk. De ontwerper lanceerde dit jaar een Europese webshop waardoor de aankoop van paar Louboutins een pak eenvoudiger is. Maar het blijft nog altijd diep in de portemonnee tasten.

De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door het Amerikaanse schoenenmagazine Footwear News en het luxueuze New Yorkse warenhuis Saks Fifth Avenue. Fashionista's konden online stemmen voor hun favoriete sexy schoeisel. 25 schoenenmodellen, waaronder exemplaren van Gucci, Christian Dior en Tabitha Simmons, dongen mee naar de titel. (DB)

Jawel, hij bestaat: de meest sexy schoen van het jaar. Er wordt zelfs jaarlijks een internationale wedstrijd gehouden. Dit jaar gaat de eer naar de rode laklederen pump met rode studs van de wereldbekende Franse schoenenontwerper Christian Louboutin. Hij haalt het van de bordeauxrode lakpumps met metalen stilettohak van de Amerikaan Stuart Weitzman. De zwarte suède sandalen met zilveren pailletten van Jimmy Choo vervolledigen het podium.Louboutin volgt op het palmares modehuis Valentino - vorig jaar primus met de peeptoe-pump - op. Het is al de twee keer dat het legendarische schoenenmerk de 'sexy' onderscheiding krijgt. De vorige keer was twee jaar geleden.Rode zoolChristian Louboutin lanceerde zijn eerste collectie in 1991. Sinds 1992 zijn de schoenen verwerkt met de glimmende, rode zolen met in de binnenkant van de schoen zijn handtekening. De rode zool werd zijn handelsmerk. De ontwerper lanceerde dit jaar een Europese webshop waardoor de aankoop van paar Louboutins een pak eenvoudiger is. Maar het blijft nog altijd diep in de portemonnee tasten.De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door het Amerikaanse schoenenmagazine Footwear News en het luxueuze New Yorkse warenhuis Saks Fifth Avenue. Fashionista's konden online stemmen voor hun favoriete sexy schoeisel. 25 schoenenmodellen, waaronder exemplaren van Gucci, Christian Dior en Tabitha Simmons, dongen mee naar de titel. (DB)