Het Belgische lingeriemerk Marie Jo brengt dit najaar een collectie uit ontworpen door Belgisch modeduo A.F. Vandevorst.

De samenwerking werd "Marie Jo L'Aventure by A.F.Vandevorst" gedoopt, een collectie waarbij transparante cups en body's vastgehecht werden aan korsetjes of donkere beha's, waardoor een leuk spel ontstaat van dubbele schouderbandjes, opmerkelijke lijnen en verrassende stoffen.

A.F. Vandevorst staat als modelabel gekend voor zijn voorliefde voor lingerie-elementen en pakte deze samenwerking op een artisanale manier aan. Op houten bustes werden vilten creaties gemaakt met koperen splitpennen.

Eerste gastontwerpers

Vanuit die houten bustes ontstond vervolgens de collectie zelf, in samenwerking met het team van Marie Jo L'Aventure. Het ruwe vilt werd voor de finale collectie vertaald naar een zachter materiaal waarop een fotoprint van vilt gedrukt werd (voor een trompe l'oeil-effect), en de koperen studs versteken het artisanale gevoel van de collectie. Een aantal slips en jartellegordeltje maken de collectie compleet, die verkrijgbaar zal zijn in twee kleuren: huidskleur en antracietgrijs.

Filip Arickx en An Vandevorst, het echtpaar achter A.F. Vandevorst, zijn de eerste gastontwerpers waar Marie Jo L'Aventure mee in zee gaat. In de toekomst mikt het lingeriemerk op gastcollecties met andere internationale namen uit artistieke sectoren.

Elke Lahousse

Vanaf september bij de lingeriespeciaalzaak. Slip vanaf 36 euro, beha vanaf 63 euro, korset 169 euro.

Het Belgische lingeriemerk Marie Jo brengt dit najaar een collectie uit ontworpen door Belgisch modeduo A.F. Vandevorst. De samenwerking werd "Marie Jo L'Aventure by A.F.Vandevorst" gedoopt, een collectie waarbij transparante cups en body's vastgehecht werden aan korsetjes of donkere beha's, waardoor een leuk spel ontstaat van dubbele schouderbandjes, opmerkelijke lijnen en verrassende stoffen. A.F. Vandevorst staat als modelabel gekend voor zijn voorliefde voor lingerie-elementen en pakte deze samenwerking op een artisanale manier aan. Op houten bustes werden vilten creaties gemaakt met koperen splitpennen. Eerste gastontwerpers Vanuit die houten bustes ontstond vervolgens de collectie zelf, in samenwerking met het team van Marie Jo L'Aventure. Het ruwe vilt werd voor de finale collectie vertaald naar een zachter materiaal waarop een fotoprint van vilt gedrukt werd (voor een trompe l'oeil-effect), en de koperen studs versteken het artisanale gevoel van de collectie. Een aantal slips en jartellegordeltje maken de collectie compleet, die verkrijgbaar zal zijn in twee kleuren: huidskleur en antracietgrijs. Filip Arickx en An Vandevorst, het echtpaar achter A.F. Vandevorst, zijn de eerste gastontwerpers waar Marie Jo L'Aventure mee in zee gaat. In de toekomst mikt het lingeriemerk op gastcollecties met andere internationale namen uit artistieke sectoren. Elke LahousseVanaf september bij de lingeriespeciaalzaak. Slip vanaf 36 euro, beha vanaf 63 euro, korset 169 euro.