Woensdagavond werden in de New Yorkse studio van CFDA-voorzitter Diane Von Furstenberg alle genomineerden en al enkele winnaars van de 2011 CFDA Fashion Awards bekend gemaakt.

Lady Gaga stapt in de voetsporen van topmodel Iman als mode-icoon van het jaar. Het is de eerste keer dat een zangeres deze prijs opstrijkt. Eerder werden wel al actrices Sarah Jessica Parker en Nicole Kidman door CFDA bestempeld als mode-icoon.

Verder ontvangt Marc Jacobs de 'Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award' die vorig jaar ontwerper Michael Kors ten deel viel. Phoebe Philo mag zich de internationale designer van 2011 noemen voor haar werk als creatief directeur bij modehuis Celine.

De uitreiking van de CFDA Fashion Awards vindt plaats op 6 juni in het Lincoln Center te New York. Dan zal ook duidelijk worden wie de winnaars zijn in de andere categorieën. Lichtjes verrassend is alvast de nominatie van Ashley en Mary-Kate Olsen voor de Swarovskiprijs die opkomend talent in de damesmode huldigt.

De genomineerden voor alle categorieën:

Damesmode Ontwerper van het JaarAlexander Wang
Jack McCollough en Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler
Marc Jacobs

Mannenmode Ontwerper van het JaarMichael Bastian
Patrik Ervell
Simon Spurr

Accessoires Ontwerper van het JaarAlexander Wang
Jack McCollough en Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler
Reed Krakoff

Swarovski Prijs voor DamesmodeJoseph Altuzarra
Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen voor The Row
Prabal Gurung

Swarovski Prijs voor MannenmodeAlexander Wang
Phillip Lim
Robert Geller

Swarovski Prijs voor Accessoires OntwerpAlejandro Ingelmo
Eddie Borgo
Jason Wu
Pamela Love

Geoffrey Beene LoopbaanonderscheidingMarc Jacobs

Prijs voor Internationale OntwerperPhoebe Philo voor Celine

MediaprijsHilary Alexander van The Telegraph

Prijs van de Oprichter (Eleanor Lambert)Hal Rubenstein van InStyle

Prijs voor het Mode-icoonLady Gaga

Speciale HuldigingsprijsArthur Elgort (modefotograaf)


Vincent Fobelets

Woensdagavond werden in de New Yorkse studio van CFDA-voorzitter Diane Von Furstenberg alle genomineerden en al enkele winnaars van de 2011 CFDA Fashion Awards bekend gemaakt. Lady Gaga stapt in de voetsporen van topmodel Iman als mode-icoon van het jaar. Het is de eerste keer dat een zangeres deze prijs opstrijkt. Eerder werden wel al actrices Sarah Jessica Parker en Nicole Kidman door CFDA bestempeld als mode-icoon. Verder ontvangt Marc Jacobs de 'Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award' die vorig jaar ontwerper Michael Kors ten deel viel. Phoebe Philo mag zich de internationale designer van 2011 noemen voor haar werk als creatief directeur bij modehuis Celine. De uitreiking van de CFDA Fashion Awards vindt plaats op 6 juni in het Lincoln Center te New York. Dan zal ook duidelijk worden wie de winnaars zijn in de andere categorieën. Lichtjes verrassend is alvast de nominatie van Ashley en Mary-Kate Olsen voor de Swarovskiprijs die opkomend talent in de damesmode huldigt. De genomineerden voor alle categorieën: Damesmode Ontwerper van het JaarAlexander Wang Jack McCollough en Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler Marc Jacobs Mannenmode Ontwerper van het JaarMichael Bastian Patrik Ervell Simon Spurr Accessoires Ontwerper van het JaarAlexander Wang Jack McCollough en Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler Reed Krakoff Swarovski Prijs voor DamesmodeJoseph Altuzarra Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen voor The Row Prabal Gurung Swarovski Prijs voor MannenmodeAlexander Wang Phillip Lim Robert Geller Swarovski Prijs voor Accessoires OntwerpAlejandro Ingelmo Eddie Borgo Jason Wu Pamela Love Geoffrey Beene LoopbaanonderscheidingMarc Jacobs Prijs voor Internationale OntwerperPhoebe Philo voor Celine MediaprijsHilary Alexander van The Telegraph Prijs van de Oprichter (Eleanor Lambert)Hal Rubenstein van InStyle Prijs voor het Mode-icoonLady Gaga Speciale HuldigingsprijsArthur Elgort (modefotograaf) Vincent Fobelets