Kris Van Assche werd in 1976 geboren in Londerzeel, Vlaams-Brabant. Op zijn twaalfde wist hij het al: hij zou modeontwerper worden. Drie jaar later zette hij een kleine stap, in Mechelen volgde hij weekendacademie. Na zijn humaniora, lag de studiekeuze dan ook voor de hand. Aan de Modeacademie in Antwerpen was hij naar eigen zeggen "de klassieke van de bende, niet extravagant genoeg".

Dat hij na zijn afstudeercollectie in 1998 onmiddellijk aan de slag kon bij Yves Saint Laurent in Parijs, als rechterhand van Hedi Slimane voor de Rive Gauche Homme lijn, kwam voor velen onverwacht. Die samenwerking werd voortgezet bij Dior, waar Slimane in 2000 werd aangesteld om de mannenlijn te ontwerpen.

Vier jaar later maakte Kris Van Assche de beslissing om een eigen lijn op te starten. "Na zes jaar ging Hedi een andere richting uit dan ik. Mijn 'droomjob' was een gouden kooi geworden. Als eerste assistent deed ik zowat alles, maar uiteindelijk had iemand anders de teugels in handen", zei Van Assche hierover aan onze moderedacteur Wim Denolf. In januari 2005 is het eindelijk zover: het mannenlabel Kris Van Assche ziet het daglicht tijdens de mannenmodeweek in Parijs. Van Assche opende er meteen ook een showroom. De internationale modepers was laaiend enthousiast.

De succesformule van de lijn? Elegante, comfortabele mannenkleding die de codes van pakken en sportswear door elkaar haalt, noties van traditie en rituelen oproept en opvalt door originele, maar discrete details. De Parijse invloed is sterk voelbaar. De Belg is dan ook tuk op wat hij intussen 'zijn' stad noemt.

Sindsdien opende hij wereldwijd verkooppunten. Tijdens het defilé van zijn collectie voor afgelopen winter, stuurde hij voor het eerste ook vrouwen mee de catwalk op. De minicollectie leunt sterk aan bij de mannenlijn: krachtig en zelfstandig. Veel mannelijke details, gestreepte broekpakken en stropdasmotieven. Volledig onbekend terrein is dit niet voor Van Assche, op de academie maakte hij ook al vrouwencollecties. (MV)

www.krisvanassche.com

Kris Van Assche werd in 1976 geboren in Londerzeel, Vlaams-Brabant. Op zijn twaalfde wist hij het al: hij zou modeontwerper worden. Drie jaar later zette hij een kleine stap, in Mechelen volgde hij weekendacademie. Na zijn humaniora, lag de studiekeuze dan ook voor de hand. Aan de Modeacademie in Antwerpen was hij naar eigen zeggen "de klassieke van de bende, niet extravagant genoeg".Dat hij na zijn afstudeercollectie in 1998 onmiddellijk aan de slag kon bij Yves Saint Laurent in Parijs, als rechterhand van Hedi Slimane voor de Rive Gauche Homme lijn, kwam voor velen onverwacht. Die samenwerking werd voortgezet bij Dior, waar Slimane in 2000 werd aangesteld om de mannenlijn te ontwerpen.Vier jaar later maakte Kris Van Assche de beslissing om een eigen lijn op te starten. "Na zes jaar ging Hedi een andere richting uit dan ik. Mijn 'droomjob' was een gouden kooi geworden. Als eerste assistent deed ik zowat alles, maar uiteindelijk had iemand anders de teugels in handen", zei Van Assche hierover aan onze moderedacteur Wim Denolf. In januari 2005 is het eindelijk zover: het mannenlabel Kris Van Assche ziet het daglicht tijdens de mannenmodeweek in Parijs. Van Assche opende er meteen ook een showroom. De internationale modepers was laaiend enthousiast.De succesformule van de lijn? Elegante, comfortabele mannenkleding die de codes van pakken en sportswear door elkaar haalt, noties van traditie en rituelen oproept en opvalt door originele, maar discrete details. De Parijse invloed is sterk voelbaar. De Belg is dan ook tuk op wat hij intussen 'zijn' stad noemt.Sindsdien opende hij wereldwijd verkooppunten. Tijdens het defilé van zijn collectie voor afgelopen winter, stuurde hij voor het eerste ook vrouwen mee de catwalk op. De minicollectie leunt sterk aan bij de mannenlijn: krachtig en zelfstandig. Veel mannelijke details, gestreepte broekpakken en stropdasmotieven. Volledig onbekend terrein is dit niet voor Van Assche, op de academie maakte hij ook al vrouwencollecties. (MV) www.krisvanassche.com