De nieuwe capsulecollectie van Komono is er één die even kunstzinnig als opvallend is. Het Belgische horloge- en zonnebrillenlabel, geleid door Raf Maes en Anton Janssens, haalde dan ook inspiratie bij niemand minder dan René Magritte. Hij was één van de leidende figuren van het surrealisme in de twintigste eeuw. Zijn perfecte blauwe hemels en donzige wolken veroverden in een mum van tijd de wereld, en lokken zelfs vandaag nog mensenmassa's naar musea. Komono, dat prat gaat op samenwerkingen met kunstenaars, kon een collaboratie dan ook niet uit de weg gaan. Resultaat: er prijkt nu Magritte x Komono op de achterkant van zes nieuwe horloges.

Verhaal rond je pols

Hoewel het werk van Magritte de capsulecollectie natuurlijk beïnvloed heeft, gaat het om veel meer dan een kopie. 'We vertaalden zijn culturele nalatenschap niet gewoon naar wat bandjes voor horloges. We vormden elementen uit zijn schilderijen om naar een hedendaagse interpretatie, die ook uitstraalt wat we met ons merk willen bereiken: we willen een verhaal vertellen', stelt Anton Janssens

Komono
© Komono

.

Komono
© Komono

De horloges kunnen haast niet harder van elkaar verschillen en kregen ieder hun eigen karakter toebedeeld. Van uurwerken met een opvallend en druk armbandje tot het veel soberdere zwartgrijze model: voor elke pols is er een gepast horloge. Die uurwerken gaan over de toonbank voor 89,95 euro. Meer info vind je op de website.

(SDW)

De nieuwe capsulecollectie van Komono is er één die even kunstzinnig als opvallend is. Het Belgische horloge- en zonnebrillenlabel, geleid door Raf Maes en Anton Janssens, haalde dan ook inspiratie bij niemand minder dan René Magritte. Hij was één van de leidende figuren van het surrealisme in de twintigste eeuw. Zijn perfecte blauwe hemels en donzige wolken veroverden in een mum van tijd de wereld, en lokken zelfs vandaag nog mensenmassa's naar musea. Komono, dat prat gaat op samenwerkingen met kunstenaars, kon een collaboratie dan ook niet uit de weg gaan. Resultaat: er prijkt nu Magritte x Komono op de achterkant van zes nieuwe horloges. Verhaal rond je polsHoewel het werk van Magritte de capsulecollectie natuurlijk beïnvloed heeft, gaat het om veel meer dan een kopie. 'We vertaalden zijn culturele nalatenschap niet gewoon naar wat bandjes voor horloges. We vormden elementen uit zijn schilderijen om naar een hedendaagse interpretatie, die ook uitstraalt wat we met ons merk willen bereiken: we willen een verhaal vertellen', stelt Anton Janssens. De horloges kunnen haast niet harder van elkaar verschillen en kregen ieder hun eigen karakter toebedeeld. Van uurwerken met een opvallend en druk armbandje tot het veel soberdere zwartgrijze model: voor elke pols is er een gepast horloge. Die uurwerken gaan over de toonbank voor 89,95 euro. Meer info vind je op de website. (SDW)