Kaat Tilley (°1959) defileert niet (meer) in Parijs, komt zelden voor in trendlijstjes en staat veraf van de jonge Belgen die momenteel het mooie weer maken. Toch kent zowat ieder modeminnend mens deze Mechelse ontwerpster, die drie jaar na haar studies aan de Antwerpse modeacademie een boetiek en atelier opende in de Brusselse Koningsgalerij. Daarvoor studeerde Tilley plastische kunsten en schilderkunst aan het Sint-Lukasinstituut in Brussel.

Haar onnavolgbare stijl is dromerig, sprookjesachtig en bohémien, maar altijd vrouwelijk en vloeiend. Warme kleuren, laagjes, borduurwerk en andere decoratie zijn vaste elementen. Blikvanger is de Black Lines-collectie, met ongewone huwelijks- en feestjurken, aangevuld met Inner & Earthings (prêt-à-porter) en Frederiek (kinderkleding). Er zijn verkooppunten in de Verenigde Staten, het Nabije Oosten, Italië, Duitsland en Nederland.

In samenwerking met onder meer het Belgisch Secretariaat voor Buitenlandse Handel en de Diamantraad reisde Tilley al zowat de halve wereldbol af. In 1997 werd haar bvba trouwens uitgeroepen tot Bedrijf van het Jaar.

Maar het succesverhaal blijft niet duren. Drie jaar geleden verkoopt Tilley haar winkels aan de bvba Escape. En dat is blijkbaar geen goede keuze. Want in het najaar van 2010 zijn de winkels failliet. Begin februari 2010 start ze dan een nieuw label op, 'Kaat Tilley's World', waaronder ze niet alleen kleding, maar ook meubels ontwerpt.

www.kaattilley.com

Kaat Tilley (°1959) defileert niet (meer) in Parijs, komt zelden voor in trendlijstjes en staat veraf van de jonge Belgen die momenteel het mooie weer maken. Toch kent zowat ieder modeminnend mens deze Mechelse ontwerpster, die drie jaar na haar studies aan de Antwerpse modeacademie een boetiek en atelier opende in de Brusselse Koningsgalerij. Daarvoor studeerde Tilley plastische kunsten en schilderkunst aan het Sint-Lukasinstituut in Brussel.Haar onnavolgbare stijl is dromerig, sprookjesachtig en bohémien, maar altijd vrouwelijk en vloeiend. Warme kleuren, laagjes, borduurwerk en andere decoratie zijn vaste elementen. Blikvanger is de Black Lines-collectie, met ongewone huwelijks- en feestjurken, aangevuld met Inner & Earthings (prêt-à-porter) en Frederiek (kinderkleding). Er zijn verkooppunten in de Verenigde Staten, het Nabije Oosten, Italië, Duitsland en Nederland.In samenwerking met onder meer het Belgisch Secretariaat voor Buitenlandse Handel en de Diamantraad reisde Tilley al zowat de halve wereldbol af. In 1997 werd haar bvba trouwens uitgeroepen tot Bedrijf van het Jaar. Maar het succesverhaal blijft niet duren. Drie jaar geleden verkoopt Tilley haar winkels aan de bvba Escape. En dat is blijkbaar geen goede keuze. Want in het najaar van 2010 zijn de winkels failliet. Begin februari 2010 start ze dan een nieuw label op, 'Kaat Tilley's World', waaronder ze niet alleen kleding, maar ook meubels ontwerpt. www.kaattilley.com