De uitnodiging voor de eerste show van Galliano liet nochtans niets aan de verbeelding over, maar de genodigden leken het niet op te merken dat 'Martin' verdwenen was bovenaan het kaartje. Het modelabel gaat vanaf nu door het leven als Maison Margiela. Galliano schrapte dus de voornaam van de Vlaamse oprichter van het modelabel.

Een woordvoerder van Maison Margiela bevestigde dit ook aan The New York Times. 'De naamsverandering reflecteert de evolutie die het modehuis heeft doorgemaakt', klinkt het. Het is niet de eerste keer dat de komst van een nieuwe designer ook een naamsverandering teweeg brengt. Toen Hedi Slimane in 2012 voet aan wal zette bij Yves Saint Laurent, veranderde hij de naam naar Saint Laurent. (AB)

De uitnodiging voor de eerste show van Galliano liet nochtans niets aan de verbeelding over, maar de genodigden leken het niet op te merken dat 'Martin' verdwenen was bovenaan het kaartje. Het modelabel gaat vanaf nu door het leven als Maison Margiela. Galliano schrapte dus de voornaam van de Vlaamse oprichter van het modelabel.Een woordvoerder van Maison Margiela bevestigde dit ook aan The New York Times. 'De naamsverandering reflecteert de evolutie die het modehuis heeft doorgemaakt', klinkt het. Het is niet de eerste keer dat de komst van een nieuwe designer ook een naamsverandering teweeg brengt. Toen Hedi Slimane in 2012 voet aan wal zette bij Yves Saint Laurent, veranderde hij de naam naar Saint Laurent. (AB)