De Canadees-Taiwanese modeontwerperJason Wu wil met zijn nieuwe collectie Miss Wu een jonger publiek bereiken. De collectie wordt gecreëerd in samenwerking met het Amerikaanse warenhuis Nordstrom en is vanaf januari in de winkels van Nordstrom en via de website van het warenhuis te verkrijgen.

Met de collectie Miss Wu, die uit veertig kledingstukken bestaat, wil de ontwerper Jason Wu geen goedkopere versies van zijn ontwerpen aanbieden. Hij wil een nieuw facet van zichzelf als ontwerper ontdekken en wil vooral zijn persoonlijkheid in de ontwerpen binnenbrengen. Dat schrijft de website Women's Wear Daily.

De inspiratie voor de Miss Wu-collectie haalt de modeontwerper uit de jaren zestig en de mode-iconen uit die tijd, zoals Jane Birkin en Marianne Faithfull.

Vanaf januari 2013 is de collectie exclusief te koop in de winkels van het warenhuis Nordstrom in Amerika en op hun website. Kort daarna volgt de wereldwijde lancering en vanaf 2014 wordt een accessoirelijn aan de collectie van Miss Wu toegevoegd.

Jason Wu en Michelle Obama

Onder meer Ivana Trump, Amber Valetta en January Jones zijn vaste klant bij Jason Wu. Maar ook de Amerikaanse Presidentsvrouw Michelle Obama is naar verluid gek op de ontwerpen van Wu. Michelle Obama kwam in contact met Jason Wu via André Leon Talley, voormalig redacteur bij Vogue. Talley staat de First Lady vaak bij bij het maken van kledingkeuzes. Michelle Obama droeg een op maat gemaakte lange witte jurk van Jason Wu tijdens het bal op de avond van Obama's inhuldiging als president in 2008. Deze jurk is inmiddels wereldberoemd.

Ook voor tal van andere officiële gelegenheden koos Michelle Obama al voor Wu. Zo bijvoorbeeld op de aankomst in Europa tijdens de eerste officiële reis van de Obama's naar Europa. Tijdens de ontmoeting met koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk droeg Michelle Obama ook kleding van Wu. Maar ook voor minder officiële gelegenheden kiest Michelle onder meer voor ontwerpen van Wu. Zo verscheen ze in maart 2009 op de cover van Vogue in een magentakleurige zijden jurk. (LVR)

De Canadees-Taiwanese modeontwerperJason Wu wil met zijn nieuwe collectie Miss Wu een jonger publiek bereiken. De collectie wordt gecreëerd in samenwerking met het Amerikaanse warenhuis Nordstrom en is vanaf januari in de winkels van Nordstrom en via de website van het warenhuis te verkrijgen. Met de collectie Miss Wu, die uit veertig kledingstukken bestaat, wil de ontwerper Jason Wu geen goedkopere versies van zijn ontwerpen aanbieden. Hij wil een nieuw facet van zichzelf als ontwerper ontdekken en wil vooral zijn persoonlijkheid in de ontwerpen binnenbrengen. Dat schrijft de website Women's Wear Daily. De inspiratie voor de Miss Wu-collectie haalt de modeontwerper uit de jaren zestig en de mode-iconen uit die tijd, zoals Jane Birkin en Marianne Faithfull. Vanaf januari 2013 is de collectie exclusief te koop in de winkels van het warenhuis Nordstrom in Amerika en op hun website. Kort daarna volgt de wereldwijde lancering en vanaf 2014 wordt een accessoirelijn aan de collectie van Miss Wu toegevoegd. Jason Wu en Michelle Obama Onder meer Ivana Trump, Amber Valetta en January Jones zijn vaste klant bij Jason Wu. Maar ook de Amerikaanse Presidentsvrouw Michelle Obama is naar verluid gek op de ontwerpen van Wu. Michelle Obama kwam in contact met Jason Wu via André Leon Talley, voormalig redacteur bij Vogue. Talley staat de First Lady vaak bij bij het maken van kledingkeuzes. Michelle Obama droeg een op maat gemaakte lange witte jurk van Jason Wu tijdens het bal op de avond van Obama's inhuldiging als president in 2008. Deze jurk is inmiddels wereldberoemd. Ook voor tal van andere officiële gelegenheden koos Michelle Obama al voor Wu. Zo bijvoorbeeld op de aankomst in Europa tijdens de eerste officiële reis van de Obama's naar Europa. Tijdens de ontmoeting met koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk droeg Michelle Obama ook kleding van Wu. Maar ook voor minder officiële gelegenheden kiest Michelle onder meer voor ontwerpen van Wu. Zo verscheen ze in maart 2009 op de cover van Vogue in een magentakleurige zijden jurk. (LVR)