Naar goede gewoonte stelt de bandenfabrikant deze tijd van het jaar zijn nieuwe kalender voor. Voor de editie van 2016 kreeg de bekende fotografe Annie Leibovitz volledig carte blanche. Ze koos voor een klassieke portrettenreeks met twaalf briljante vrouwen, niet omwille van hun schoonheid, maar omwille van wat ze in hun leven gepresteerd hebben. 'Sterke, maar natuurlijke vrouwen', zoals Leibovitz eerder in Glamour uitlegde.

De fotografe koos voor zangeres-dichteres Patti Smith, tenniskampioene Serena Williams, schrijfster Fran Lebowitz, activiste Yoko Ono, actrice en scenariste Amy Schumer, schrijfster en actrice Tavi Gevinson, filmregisseur Ava DuVernay, geëngageerd model Natalia Vodianova, voormalige directrice van MOMA Agnes Gund, filmproducente Kathleen Kennedy, zakenvrouw Mellody Hobson, Iraanse artieste Shirin Neshat en actrice Yao Chen.

Serena Williams, Annie Leibovitz / Pirelli
Serena Williams © Annie Leibovitz / Pirelli
Yao Chen, Annie Leibovitz / Pirelli
Yao Chen © Annie Leibovitz / Pirelli

De uitdagende poses en het erotische karakter worden in deze editie achterwege gelaten. Er is ook veel minder naakt. 'Het idee was om met deze beeldenreeks al deze vrouwen te tonen exact zoals ze zijn', zegt ze in deze behind the scenes-video. De Pirelli-kalender anno 2016 slaat een nieuwe weg in.

Amy Schumer, Annie Leibovitz / Pirelli
Amy Schumer © Annie Leibovitz / Pirelli
Patti Smith, Annie Leibovitz / Pirelli
Patti Smith © Annie Leibovitz / Pirelli
Naar goede gewoonte stelt de bandenfabrikant deze tijd van het jaar zijn nieuwe kalender voor. Voor de editie van 2016 kreeg de bekende fotografe Annie Leibovitz volledig carte blanche. Ze koos voor een klassieke portrettenreeks met twaalf briljante vrouwen, niet omwille van hun schoonheid, maar omwille van wat ze in hun leven gepresteerd hebben. 'Sterke, maar natuurlijke vrouwen', zoals Leibovitz eerder in Glamour uitlegde. De fotografe koos voor zangeres-dichteres Patti Smith, tenniskampioene Serena Williams, schrijfster Fran Lebowitz, activiste Yoko Ono, actrice en scenariste Amy Schumer, schrijfster en actrice Tavi Gevinson, filmregisseur Ava DuVernay, geëngageerd model Natalia Vodianova, voormalige directrice van MOMA Agnes Gund, filmproducente Kathleen Kennedy, zakenvrouw Mellody Hobson, Iraanse artieste Shirin Neshat en actrice Yao Chen. De uitdagende poses en het erotische karakter worden in deze editie achterwege gelaten. Er is ook veel minder naakt. 'Het idee was om met deze beeldenreeks al deze vrouwen te tonen exact zoals ze zijn', zegt ze in deze behind the scenes-video. De Pirelli-kalender anno 2016 slaat een nieuwe weg in.