Het ModeMuseum presenteert: Tricot in mode

Het ModeMuseum richt in het voorjaar van 2011 zijn blik op breiwerk in de mode.

Tot 13 februari nog loopt in het MoMu de tentoonstelling over de Britse hoedenontwerper Stephen Jones. Maar nu het jaar op zijn laatste benen loopt, blikt het ModeMuseum in Antwerpen al vooruit naar 2011 en kondigt zijn nieuwe tentoonstelling “Ontrafel. Tricot in de mode” aan.

De tentoonstelling zal de evolutie van breigoed in de mode belichten en gevestigde ideeën over tricot in vraag stellen. Een selectie van internationale en nationale ontwerpers en modehuizen (Ann Salens, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Missoni), historische couture stukken (Schiaparelli, Patou, Chanel) en meer gedurfde, avant-garde silhouetten (Sandra Backlund, Maison Martin Margiela, Mark Fast) zullen worden gecombineerd om de rijkdom en diversiteit van gebreide kledingstukken in de mode te illustreren.

De expo moet aantonen dat tricot verre van ouderwets, veelzijdig en luxueus is, en een blijvende inspiratiebron voor de modewereld. Het affichebeeld met actrice Tilda Swinton voor label Backlund bewijst dat alvast.

AH.

Ontrafel. Tricot in Mode.
Van 16 maart tot 14 augustus.
ModeMuseum
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
T +03 470 27 70

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content