Na een rechtszaak van vier jaar heeft luxegigant Gucci verloren van het Amerikaanse merk Guess in een copycat-zaak. Dat schrijft de Britse Vogue.

Gucci werd ervan beschuldigd het logo van het Italiaanse modehuis Gucci gebruikt te hebben voor hun schoenenlijn. Ze kopieerden ook het bekende 'Flora' bloemetjesmotief voor enkele van hun ontwerpen. Gucci begon een eerste rechtszaak in 2009, zowel in Milaan als in New York, waar ze Guess beschuldigden van vervalsing, oneerlijke concurrentie en inbreuk op het handelsmerk. Vorig jaar werd rechtszaak in New York gewonnen door Gucci en moest Guess een boete betalen van 3.5 miljoen euro, die later werd herleid naar 350.000 euro.

Patent annuleren

In Milaan wint Guess deze keer de rechtszaak en de Milanese rechtbank beveelt Gucci om hun patent voor het dubbele G logo te annuleren. Volgens de rechtbank heeft het logo van Guess, met vier in elkaar gehaakte G's, niets te maken met het dubbele G logo van Gucci. Ook de klacht over de 'Flora' print werd verworpen want volgens het gerecht zijn zulke patronen veelvoorkomend in de modewereld. "De Milanese rechtbank verwierp elke klacht die Gucci vier jaar geleden indiende tegen Guess", verklaart de CEO van Guess, Paul Marciano. "De tactieken van Gucci zijn louter pesterijen en het merk probeert via verschillende rechtszaken Guess te weerhouden om hun succesvolle accessoirelijn te produceren. Dat is absoluut verkeerd, er zijn wereldwijde trends die Gucci ook volgt net zoals Guess en andere modemerken."

In beroep

Een woordvoerder van Gucci bevestigt dat ze het er absoluut niet mee eens zijn en dat ze beroep zullen aantekenen tegen de uitspraak. "Gucci vindt dat de beslissing van de rechtbank onjuist is en dat Guess meeprofiteert van het succes van Gucci's wereldbekende logo." Gucci heeft nog twee rechtszaken tegen Guess lopen, één in China en één in Frankrijk. (AV)

Na een rechtszaak van vier jaar heeft luxegigant Gucci verloren van het Amerikaanse merk Guess in een copycat-zaak. Dat schrijft de Britse Vogue. Gucci werd ervan beschuldigd het logo van het Italiaanse modehuis Gucci gebruikt te hebben voor hun schoenenlijn. Ze kopieerden ook het bekende 'Flora' bloemetjesmotief voor enkele van hun ontwerpen. Gucci begon een eerste rechtszaak in 2009, zowel in Milaan als in New York, waar ze Guess beschuldigden van vervalsing, oneerlijke concurrentie en inbreuk op het handelsmerk. Vorig jaar werd rechtszaak in New York gewonnen door Gucci en moest Guess een boete betalen van 3.5 miljoen euro, die later werd herleid naar 350.000 euro. Patent annuleren In Milaan wint Guess deze keer de rechtszaak en de Milanese rechtbank beveelt Gucci om hun patent voor het dubbele G logo te annuleren. Volgens de rechtbank heeft het logo van Guess, met vier in elkaar gehaakte G's, niets te maken met het dubbele G logo van Gucci. Ook de klacht over de 'Flora' print werd verworpen want volgens het gerecht zijn zulke patronen veelvoorkomend in de modewereld. "De Milanese rechtbank verwierp elke klacht die Gucci vier jaar geleden indiende tegen Guess", verklaart de CEO van Guess, Paul Marciano. "De tactieken van Gucci zijn louter pesterijen en het merk probeert via verschillende rechtszaken Guess te weerhouden om hun succesvolle accessoirelijn te produceren. Dat is absoluut verkeerd, er zijn wereldwijde trends die Gucci ook volgt net zoals Guess en andere modemerken." In beroep Een woordvoerder van Gucci bevestigt dat ze het er absoluut niet mee eens zijn en dat ze beroep zullen aantekenen tegen de uitspraak. "Gucci vindt dat de beslissing van de rechtbank onjuist is en dat Guess meeprofiteert van het succes van Gucci's wereldbekende logo." Gucci heeft nog twee rechtszaken tegen Guess lopen, één in China en één in Frankrijk. (AV)