Mode die expres lelijk is, daar doet Paul Smith niet aan mee. Sterke kleuren, elegante snits en mooie bloemenprints: als het van de Britse ontwerper afhangt kleden we ons volgend voorjaar behoorlijk stijlvol. In de show notes lezen we dat het vooruitzicht positief is en daar sluiten we ons bij aan.

Voor zijn kleurenpallet haalde Paul Smith inspiratie bij de expo van Hilma Af Klint expo in de Serpentine Gallery over een van de pioniers van abstracte kunst. Geen zwarte raven op de catwalk van Smith, maar kleurrijke silhouetten met of zonder interessante prints.

Bloemen & strepen

SS17 Paul Smith, Instagram
SS17 Paul Smith © Instagram

De venue werd aangekleed door Flora Starkey met heidebloemen. Niet toevallig, want de focus van de SS17 collectie ligt op bloemen en hun symbolische waarde. Smith drukt het uit als een symbool voor vriendschap en het ritueel om bloemenkransen te gebruiken als zinnebeeld van kameraadschap. Ieder element van de prints kwam tot stand door handwerk.

Niet alleen bloemen, maar ook strepen vormen de rode draad. Paul Smith's Artistic Stripe, een ode aan de kleuren van expressionistische kunst, was vooral aanwezig in de handtassen en sandalen. Deze nieuwe versie van de Paul Smith streep is een knipoog naar de mannencollecties, een verwijzing die de ontwerper doortrok in de volledige collectie.

Individuele stijl

Voorts focust Smith op vrijheid en individualiteit, wat zich manifesteert in losse, zachte silhouetten met verwijzingen naar origami en Griekse jurken. 'De bedoeling is dat het lichaam van de drager de lijnen van de kleren vormt', klinkt het. Volgende zomer wandelen we bovendien ook comfortabel. Niet op sneakers, maar op espadrilles en sandalen.

(LP)

Mode die expres lelijk is, daar doet Paul Smith niet aan mee. Sterke kleuren, elegante snits en mooie bloemenprints: als het van de Britse ontwerper afhangt kleden we ons volgend voorjaar behoorlijk stijlvol. In de show notes lezen we dat het vooruitzicht positief is en daar sluiten we ons bij aan. Voor zijn kleurenpallet haalde Paul Smith inspiratie bij de expo van Hilma Af Klint expo in de Serpentine Gallery over een van de pioniers van abstracte kunst. Geen zwarte raven op de catwalk van Smith, maar kleurrijke silhouetten met of zonder interessante prints. Bloemen & strepenDe venue werd aangekleed door Flora Starkey met heidebloemen. Niet toevallig, want de focus van de SS17 collectie ligt op bloemen en hun symbolische waarde. Smith drukt het uit als een symbool voor vriendschap en het ritueel om bloemenkransen te gebruiken als zinnebeeld van kameraadschap. Ieder element van de prints kwam tot stand door handwerk. Niet alleen bloemen, maar ook strepen vormen de rode draad. Paul Smith's Artistic Stripe, een ode aan de kleuren van expressionistische kunst, was vooral aanwezig in de handtassen en sandalen. Deze nieuwe versie van de Paul Smith streep is een knipoog naar de mannencollecties, een verwijzing die de ontwerper doortrok in de volledige collectie. Individuele stijl Voorts focust Smith op vrijheid en individualiteit, wat zich manifesteert in losse, zachte silhouetten met verwijzingen naar origami en Griekse jurken. 'De bedoeling is dat het lichaam van de drager de lijnen van de kleren vormt', klinkt het. Volgende zomer wandelen we bovendien ook comfortabel. Niet op sneakers, maar op espadrilles en sandalen. (LP)