De zomercollectie'13 van het Belgische modehuis AF Vandevorst wijkt lichtjes af van wat we van het ontwerpersduo, An Vandevorst en Filip Arickx, gewoon zijn. Naast de klassieke AF Vandevorst-silhouetten, denk aan zwarte hemden en jurkjes, zien we ook meer gesofisticeerde stukken terugkomen in de nieuwe collectie. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de periode van de Barok en we zien onder meer goud, rijke stoffen en volumineuze silhouetten.

AF Vandevorst stelde tijdens de modeweek in Parijs hun zomercollectie '13 voor aan het publiek. De aanwezige gasten hadden voor de gelegenheid hun ensemble van AF Vandevorst uit de kast gehaald en vooral de zwarte laarzen van AF Vandevorst, uitgegroeid tot een klassieker, waren goed vertegenwoordigd. Het rode kruisje, het logo van het modehuis, was overal te zien in de zaal. Voor de locatie kozen An Vandevorst en Filip Arickx, het ontwerpersduo achter AF Vandevorst, voor een historische zaal in een pand in de binnenstad. Een rijkelijk versierde zaal met muurschilderingen en gouden details.

Klassiekere stuks

Bij aanvang van de show kregen we vooral klassieke (zwarte) silhouetten van het modehuis te zien. Geen grote verrassingen, maar stukken die perfect in lijn liggen met de stijl van het modehuis. Daarna kregen we beigekleurige en witte outfits te zien. Vooral het witte hemd dat is uitgewerkt tot jurk sprong meteen in het oog. Het witte hemd komt voor in collecties van verschillende ontwerpers op de catwalk en is een must-have voor volgende zomer. Maar het is net zo fijn om te zien dat A.F. Vandevorst net dat tikkeltje anders doet met een klassieker. Chapeau. Van hoedjes gesproken: net iets minder enthousiast waren we over de hoedjes, in zwart of wit, die de modellen droegen in combinatie met de outfits. Schuin op het hoofd en redelijk groot: moeilijk draagbaar.

Invloeden uit de Barok

In de tweede helft van de show zagen we modellen, met gouden lichaamsverf, op de catwalk verschijnen met gewaden die doen denken aan de Barok-periode. Er wordt veel goud gebruikt, sjaals met veel details die gedragen worden als top en volumineuze silhouetten. Hier zijn de ontwerpers gaan kijken naar mode uit het verleden en brengen deze elementen terug in de hedendaagse ontwerpen. Ook de lange handschoenen met blinkende pareltjes zijn erg mooi om zien. Hoewel ze zich laten inspireren door het verleden ogen de ontwerpen bijzonder fris en draagbaar.

Onze verslaggeefster in Parijs, Laura Van Roey

De zomercollectie'13 van het Belgische modehuis AF Vandevorst wijkt lichtjes af van wat we van het ontwerpersduo, An Vandevorst en Filip Arickx, gewoon zijn. Naast de klassieke AF Vandevorst-silhouetten, denk aan zwarte hemden en jurkjes, zien we ook meer gesofisticeerde stukken terugkomen in de nieuwe collectie. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de periode van de Barok en we zien onder meer goud, rijke stoffen en volumineuze silhouetten. AF Vandevorst stelde tijdens de modeweek in Parijs hun zomercollectie '13 voor aan het publiek. De aanwezige gasten hadden voor de gelegenheid hun ensemble van AF Vandevorst uit de kast gehaald en vooral de zwarte laarzen van AF Vandevorst, uitgegroeid tot een klassieker, waren goed vertegenwoordigd. Het rode kruisje, het logo van het modehuis, was overal te zien in de zaal. Voor de locatie kozen An Vandevorst en Filip Arickx, het ontwerpersduo achter AF Vandevorst, voor een historische zaal in een pand in de binnenstad. Een rijkelijk versierde zaal met muurschilderingen en gouden details. Klassiekere stuks Bij aanvang van de show kregen we vooral klassieke (zwarte) silhouetten van het modehuis te zien. Geen grote verrassingen, maar stukken die perfect in lijn liggen met de stijl van het modehuis. Daarna kregen we beigekleurige en witte outfits te zien. Vooral het witte hemd dat is uitgewerkt tot jurk sprong meteen in het oog. Het witte hemd komt voor in collecties van verschillende ontwerpers op de catwalk en is een must-have voor volgende zomer. Maar het is net zo fijn om te zien dat A.F. Vandevorst net dat tikkeltje anders doet met een klassieker. Chapeau. Van hoedjes gesproken: net iets minder enthousiast waren we over de hoedjes, in zwart of wit, die de modellen droegen in combinatie met de outfits. Schuin op het hoofd en redelijk groot: moeilijk draagbaar. Invloeden uit de Barok In de tweede helft van de show zagen we modellen, met gouden lichaamsverf, op de catwalk verschijnen met gewaden die doen denken aan de Barok-periode. Er wordt veel goud gebruikt, sjaals met veel details die gedragen worden als top en volumineuze silhouetten. Hier zijn de ontwerpers gaan kijken naar mode uit het verleden en brengen deze elementen terug in de hedendaagse ontwerpen. Ook de lange handschoenen met blinkende pareltjes zijn erg mooi om zien. Hoewel ze zich laten inspireren door het verleden ogen de ontwerpen bijzonder fris en draagbaar. Onze verslaggeefster in Parijs, Laura Van Roey