Het modelabel Acne stelde de zomercollectie '13 voor tijdens de modeweek in Londen.

De Acne show zou geïnspireerd zijn op Neil Youngs Wreckin Ball. Hoewel muziek het bloed normaal sneller doet stromen en de soundtrack bij de show de juiste opzwepende sfeer had deed de SS13-collectie van ontwerper Jonny Johansson ons hart alvast niet op hol slaan. De cowboyhoeden, enorme rokken en kraagloze blousejes conflicteerden met de losse shirts met slogans, gegespte rokken en jasjes en off-the-shoulder items die meer in de Acne winkel leken te passen.

Het is niet helemaal duidelijk wat Acne wilde bereiken; een trend lanceren naast hun eigen stijl? Waar Johansson anders naartoe wilde met de westerninvloeden is ons een raadsel en hoewel het niet de eerste keer zou zijn dat Acne contrasteert staken deze silhouetten erbovenuit als een zere duim, wat het geheel onsamenhangend liet blijken. Er zaten bijzonder fijne stuks in de Acne SS13 collectie (de hoge gegespte lila sandalen! De vuilgrijze shirts met slogans! Het stoere witte jasje met gespen op de mouwen!) maar het geheel zakte naar ons gevoel een beetje in. Geen beat die daar iets aan kan doen.

Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week

Het modelabel Acne stelde de zomercollectie '13 voor tijdens de modeweek in Londen.De Acne show zou geïnspireerd zijn op Neil Youngs Wreckin Ball. Hoewel muziek het bloed normaal sneller doet stromen en de soundtrack bij de show de juiste opzwepende sfeer had deed de SS13-collectie van ontwerper Jonny Johansson ons hart alvast niet op hol slaan. De cowboyhoeden, enorme rokken en kraagloze blousejes conflicteerden met de losse shirts met slogans, gegespte rokken en jasjes en off-the-shoulder items die meer in de Acne winkel leken te passen. Het is niet helemaal duidelijk wat Acne wilde bereiken; een trend lanceren naast hun eigen stijl? Waar Johansson anders naartoe wilde met de westerninvloeden is ons een raadsel en hoewel het niet de eerste keer zou zijn dat Acne contrasteert staken deze silhouetten erbovenuit als een zere duim, wat het geheel onsamenhangend liet blijken. Er zaten bijzonder fijne stuks in de Acne SS13 collectie (de hoge gegespte lila sandalen! De vuilgrijze shirts met slogans! Het stoere witte jasje met gespen op de mouwen!) maar het geheel zakte naar ons gevoel een beetje in. Geen beat die daar iets aan kan doen. Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week