Goed nieuws voor het buitenbeetje van de Antwerpse modewereld. Het Modemuseum in Antwerpen wijdt zijn najaarstentoonstelling volledig aan de carrière en het werk van de excentrieke ontwerper Walter Van Beirendonck.

Van Beirendonck werd vooral bekend omwille van zijn kleurrijke collecties en de maatschappijkritische thema's die hij aansnijdt. Zijn werk is duidelijk beïnvloed door de meest diverse onderwerpen zoals etnografie, popcultuur, spiritualisme, technologie en science-fiction.

Deze en andere inspiratiebronnen worden, naast een selectie van enkele silhouetten, uitgebreid besproken en tentoongesteld. Bovendien wordt ook ruimte gemaakt voor andere projecten waar Van Beirendonck naast de catwalk aan meewerkte.

Speciaal voor de tentoonstelling creëerde de ontwerper, met behulp van een modefotograaf, een stylist en het Britse mannenmodeblad GQ Style, ook een nieuw foto- en videoproject. (AH)

Walter van Beirendonck - Dream the world awake, van 14/09 t.e.m. 19/02 in het Modemuseum in Antwerpen. Meer info: www.momu.be, www.waltervanbeirendonck.com

Goed nieuws voor het buitenbeetje van de Antwerpse modewereld. Het Modemuseum in Antwerpen wijdt zijn najaarstentoonstelling volledig aan de carrière en het werk van de excentrieke ontwerper Walter Van Beirendonck. Van Beirendonck werd vooral bekend omwille van zijn kleurrijke collecties en de maatschappijkritische thema's die hij aansnijdt. Zijn werk is duidelijk beïnvloed door de meest diverse onderwerpen zoals etnografie, popcultuur, spiritualisme, technologie en science-fiction. Deze en andere inspiratiebronnen worden, naast een selectie van enkele silhouetten, uitgebreid besproken en tentoongesteld. Bovendien wordt ook ruimte gemaakt voor andere projecten waar Van Beirendonck naast de catwalk aan meewerkte. Speciaal voor de tentoonstelling creëerde de ontwerper, met behulp van een modefotograaf, een stylist en het Britse mannenmodeblad GQ Style, ook een nieuw foto- en videoproject. (AH)Walter van Beirendonck - Dream the world awake, van 14/09 t.e.m. 19/02 in het Modemuseum in Antwerpen. Meer info: www.momu.be, www.waltervanbeirendonck.com