Dirk Schönberger (°1966) uit het Duitse Keulen kwam na het behalen van zijn diploma van modeontwerper naar Antwerpen om er als assistent van Dirk Bikkembergs te werken. Vier jaar hield hij die job aan, maar in 1996 sloeg hij zijn vleugels uit. Zijn eerste eigen mannencollectie stelde hij in Parijs voor, terwijl hij zijn creatieve studio in Antwerpen inrichtte.

Schönberger bewandelt sinds het begin van zijn loopbaan met groot evenwichtsgevoel de dunne lijn tussen klassiek en experimenteel. Zijn ontwerpen hebben steevast een traditionele basis, maar door het inschakelen van nieuwe kniptechnieken en verrassende stofbewerkingen ogen ze vooruitstrevend en persoonlijk. Zijn stijl slaat aan, steeds meer, want op de internationale markt (vooral Japan en Amerika) is hij een waarde waar men graag rekening mee houdt. Zelfs Bono, de zanger van U2, zong de massa's toe in pakken van Schönberger, tijdens de Elevation-tour in 2001.

Dirk Schönberger werkte ook mee aan verscheidene projecten van de Nederlandse kunstenaar Cees Krijnen. In januari 2002 presenteerde hij voor het eerst vrouwenoutfits, tussen de silhouetten van zijn mannenshow.

De zomercollectie voor 2007 is voorlopig zijn laatste. Hij heeft Antwerpen immers ingeruild voor de hoofdkantoren van Joop ! in Hamburg, waar hij sinds januari creatief directeur is. Zijn eerste Joop !-collectie zou, Duitse degelijkheid indachtig, pas in het winterseizoen van 2008 te zien zijn.
(PDP)

www.dirkschonberger.com

Dirk Schönberger (°1966) uit het Duitse Keulen kwam na het behalen van zijn diploma van modeontwerper naar Antwerpen om er als assistent van Dirk Bikkembergs te werken. Vier jaar hield hij die job aan, maar in 1996 sloeg hij zijn vleugels uit. Zijn eerste eigen mannencollectie stelde hij in Parijs voor, terwijl hij zijn creatieve studio in Antwerpen inrichtte.Schönberger bewandelt sinds het begin van zijn loopbaan met groot evenwichtsgevoel de dunne lijn tussen klassiek en experimenteel. Zijn ontwerpen hebben steevast een traditionele basis, maar door het inschakelen van nieuwe kniptechnieken en verrassende stofbewerkingen ogen ze vooruitstrevend en persoonlijk. Zijn stijl slaat aan, steeds meer, want op de internationale markt (vooral Japan en Amerika) is hij een waarde waar men graag rekening mee houdt. Zelfs Bono, de zanger van U2, zong de massa's toe in pakken van Schönberger, tijdens de Elevation-tour in 2001.Dirk Schönberger werkte ook mee aan verscheidene projecten van de Nederlandse kunstenaar Cees Krijnen. In januari 2002 presenteerde hij voor het eerst vrouwenoutfits, tussen de silhouetten van zijn mannenshow. De zomercollectie voor 2007 is voorlopig zijn laatste. Hij heeft Antwerpen immers ingeruild voor de hoofdkantoren van Joop ! in Hamburg, waar hij sinds januari creatief directeur is. Zijn eerste Joop !-collectie zou, Duitse degelijkheid indachtig, pas in het winterseizoen van 2008 te zien zijn.(PDP) www.dirkschonberger.com