Hunting & Collecting presenteert in alle exclusiviteit Dearest, een nieuw Belgisch mannenlabel van Alice Knackfuss en Simon-Pierre Toussaint. Speciaal voor de Brusselse concept store creëerde het jonge ontwerpersduo, dat elkaar leerde kende tijdens buitenlandse modewedstrijden, een capsulecollectie van vijf silhouetten.

De broeken, hemden, jassen en schoenen uit de collectie kenmerken zich vooral door hun subtiliteit, zowel qua vormgeving als qua kleurgebruik. Door de beperking tot aarde- en grondkleuren met een vrouwelijke toets in de mannencollectie weten de ontwerpers hun label een trendy, maar tegelijk tijdloos (en uniseks) karakter mee te geven.

Knackfuss en Toussaint houden er een slow fashion visie op na die ook vervat zit in hun merknaam: met DEAREST verwijzen ze naar de affectieve band tussen drager en kledingstuk. Het duo verzet zich tegen de snelle massaconsumptie in de moderne mode-industrie en wil een meer duurzame mode promoten. Ze zien hun label ook als een collectief, zo werkten ze samen met Pascal Berger die kaarsen ontwierp en Elise Gettliffe, een oud-student van de Modeacademie, verzorgde de schoenen.

Dat de collectie vast goed gesmaakt zal worden door menig modeliefhebber bleek alvast toen niemand minder dan Bent Van Looy bij de voorstelling van de capsulecollectie het eerste stuk uit de rekken wegkaapte.

De collectie komt volgende winter 2011 pas uit, maar Hunting & Collecting verkoopt nu alvast een sneak preview.

Hanne Vlogaert

Hunting and Collecting Kartuizerstraat 17, 1000 Brussel

Hunting & Collecting presenteert in alle exclusiviteit Dearest, een nieuw Belgisch mannenlabel van Alice Knackfuss en Simon-Pierre Toussaint. Speciaal voor de Brusselse concept store creëerde het jonge ontwerpersduo, dat elkaar leerde kende tijdens buitenlandse modewedstrijden, een capsulecollectie van vijf silhouetten. De broeken, hemden, jassen en schoenen uit de collectie kenmerken zich vooral door hun subtiliteit, zowel qua vormgeving als qua kleurgebruik. Door de beperking tot aarde- en grondkleuren met een vrouwelijke toets in de mannencollectie weten de ontwerpers hun label een trendy, maar tegelijk tijdloos (en uniseks) karakter mee te geven. Knackfuss en Toussaint houden er een slow fashion visie op na die ook vervat zit in hun merknaam: met DEAREST verwijzen ze naar de affectieve band tussen drager en kledingstuk. Het duo verzet zich tegen de snelle massaconsumptie in de moderne mode-industrie en wil een meer duurzame mode promoten. Ze zien hun label ook als een collectief, zo werkten ze samen met Pascal Berger die kaarsen ontwierp en Elise Gettliffe, een oud-student van de Modeacademie, verzorgde de schoenen. Dat de collectie vast goed gesmaakt zal worden door menig modeliefhebber bleek alvast toen niemand minder dan Bent Van Looy bij de voorstelling van de capsulecollectie het eerste stuk uit de rekken wegkaapte. De collectie komt volgende winter 2011 pas uit, maar Hunting & Collecting verkoopt nu alvast een sneak preview. Hanne Vlogaert Hunting and Collecting Kartuizerstraat 17, 1000 Brussel