Gaan winkelen is vandaag complexer dan ooit. Wat betekenen al die labels in je kleding of op voedingsproducten, en zijn ze wel even betrouwbaar? Waarom zou je afzien van goedkope ketens als heel wat dure merken evengoed in louche sweatshops produceren? Weet je eigenlijk wel wat er op je bord ligt, of wat je op je huid smeert? Is bio beter of ga je voor organic, en wat is nu eigenlijk het verschil? Wie weet wat het beste voor je is en hoe je moet navigeren in een bos vol onheilspellende berichten en goedbedoeld advies? Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen wel beter wìl consumeren, maar dat we gewoon niet weten hoe. Ontdek daarom onze gids bewust consumeren.

Hoe groen zijn onze jeansbroeken?

Welke inspanningen levert de denimindustrie, nog steeds een van de meest vervuilende in de mode, om groener te worden? Wij steken ons licht op bij acht jeansmerken voor een stand van zaken.

Zero waste badkamertips van Elfi De Bruyn

Het motto van Elfi De Bruyn? 'Met eenvoudige dingen creëer je je eigen magische wereld.' Ook de badkamer kan wel wat magie gebruiken. Ontdek hier enkele leuke zero waste tips van deze creatieve energiebom.

Nieuw Zuid in Antwerpen wordt wijk van de toekomst

Plein Publiek opent opnieuw de deuren van de serre op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Het wordt een duurzame plek, waar je kunt eten, dansen en shoppen: allemaal in teken van circulariteit. Een plaats waar pioniers samenkomen en het gezellig vertoeven is.

'Geef de consument geen fake labels, maar écht duurzame vis'

Welke vis is nog duurzaam en welke is dat niet? Naar aanleiding van de Bewuste Visweek benadrukken Philippe Weiler en Wouter Dieleman het belang van duurzame oplossingen voor de toekomst. 'We moeten allemaal aan hetzelfde zeel trekken. Niet enkel supermarkten, horecazaken en grootkeukens, maar ook de consument.'