Belgisch fair label Ilke Cop wint Future of Fashion prijs en mag showen in Parijs

Ilke Cop © -

Het ethisch verantwoorde modemerk van Ilke Cop kaapt een plaatsje weg op de modeweek van Parijs. Ze werd bekroond door de Future of Fashion Competition omwille van haar avant-garde aanpak en oprechte inzet om mode eerlijker en duurzamer te maken.

De Future of Fashion Competition wordt georganiseerd door Who’s Next Paris en Not Just a Label. De organisatie selecteerde drie veelbelovende merken die hun talent mogen gaan tonen tijdens de Paris Fashion Week SS17. Er waren 800 kandidaten, waarvan drie labels eruit sprongen. Een van deze merken in het Belgische label van Ilke Cop. Zij viel op door haar oog voor detail, 100% Made in Belgium label en inzet om fair te produceren.

In de categorie van prĆŖt-Ć -porter vrouwenmode blonk Ilke Cop uit. ‘Voor Ilke is het produceren van duurzame mode geen zaak van ontwerpen voor een nichemarkt, maar de enige optie. Ze vindt dat het haar verantwoordelijkheid is om fair fashion te creĆ«ren, wat resulteert in een esthetische vrijheid,’ aldus de organisatie.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content