Euro-smaakje

Met de invoering van de euromunt voor de boeg, kiest Knack voor de 12de jaargang van de zomerhappenings voor het thema “de geschiedenis van het geld”. Vijf grote steden met een rijk historisch verleden staan op het programma. Deze zijn, in chronologische volgorde, Leuven (5 juli), Brugge (19 juli), Aalst (2 augustus), Tongeren (23 augustus) en Gent (30 augustus).

Wandeling 7 km

Graag nodigt Knack je uit voor de eerste happening in Leuven op zondag 5 juli. Deze machtige middeleeuwse stad is trots op haar verleden en haar erfgoed. Deze duizendjarige is waarachtig een openluchtmuseum. Als belangrijk verkeers- en handelsknooppunt, administratieve hoofdplaats en residentie van de graven van Leuven was deze stad reeds in de 13de eeuw de aangewezen plaats voor de vestiging van een vorstelijk muntatelier. De wandeling van 7 km brengt u langs de historische monumenten (het gotische stadhuis, de St-Pieterskerk en het Tafelrond waar nu de Nationale Bank is gehuisvest, verschillende universitaire gebouwen, de 2de stadsvestiging en het groot begijnhof.

Gratis deelname

Start voor de wandeling tussen 10 u. en 14 u. aan het station op het Martelarenplein. Er is ruime parkeergelegenheid rechts van het station (zijde post). Reizen met de trein is zeker aangewezen. In elk vertrekstation kan je een ticket aankopen met 60 % reductie. Je betaalt echter max. 300 fr/ticket (heen en terug). Bij aankoop in het station kan je best de kortingscode “KV1” voor de Knack eurohappenings vermelden. Onderweg kan u heel wat interessante locaties gratis bezoeken: het ASLK-kantoor, het archeologisch museum, het stadhuis, de Nationale Bank, de St-Pieterskerk, het Tolhuis en de Lakenhalle.

Ippa-euroweide

Aan de controlepost, in het stadspark Den Bruul zorgen “The Holzbein Brothers” voor muzikale animatie. Je kan ook deelnemen aan de euro-animatie van Ippa. De jongsten kunnen er zich uitleven met enkele eurospelen terwijl de anderen gratis terecht kunnen in de Ippa Euro High Tech Tent voor een wedstrijdje op de PC. Een kasbon met 100 euro staat op het spel. Op dezelfde plaats tracteert brouwerij Haacht elke deelnemer op een gratis Tongerlo abdijbier. Er is ook Val Sport, Val Iced Tea of een Val mineraalwater voor zij die het liever niet alcoholisch houden.

Animatie

Een spetterend optreden van Raymond van het Groenewoud en de Straffe Mannen zal elkeen vermaken vanaf 16 uur op de Grote Markt. Geert Hoste neemt daarna het roer in handen en verloot enkele mooie prijzen onder alle deelnemers, nl. een IBM Multi Media PC, 2 tickets van Citybird, 3 Casio-uurwerken, een Knack Novy-fiets en 5 Sequence-spelen. Ook de Stad Leuven zorgt voor enkele prijzen en wie deelneemt aan de Visumwedstrijd van Radio 2 kan een radio-cassette-speler winnen. Daartoe luister je best naar Visum zondag as. tussen 9 en 10 uur op Radio 2.

Rode Kruis Duck Race

De Knack zomerhappenings worden sinds jaar en dag gratis aangeboden. Zo ook dit jaar. Daarom vragen wij jouw aandacht voor de “Rode Kruis Duck Race”. Duizenden eendjes zullen op 16 augustus in Nieuwpoort racen voor het Rode Kruis. Op de Knack eurohappenings kan je een eendje adopteren voor 300 fr. Met een beetje geluk wint je eendje voor jou een auto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content