Voor een avontuurlijke maaltijd met authentieke gerechten uit de Chinese keuken is er Full Sing.

Van een bevriende lekkerbek, die zijn vaste tafel heeft in de Comme chez Soi en gewend is om dagelijks ambrozijn te proeven, vernamen wij dat de beste tarbot van Antwerpen wordt opgediend in het Chinese eethuis Full Sing. Als zo’n gastronomisch zwaargewicht zo’n verklaring doet, dan scherpt dat de nieuwsgierigheid en de honger. Dus op naar Full Sing, een vertrouwd adres om verrukkelijke dim-sumhapjes te eten. Het restaurant ligt achter in de kleurrijke Van Arteveldestraat, bij het exotische De Coninckplein. Full Sing betekent ‘rijke stad’ en dat wordt bevestigd door het voorname Aziatische interieur, de geborduurde, frambooskleurige vestjes van de diensters en de vele sieraden van eigenares Irene Liang. Zij werd in Engeland geboren en spreekt Nederlands met Chinese, Engelse en Antwerpse tongval. Haar man, de Hongkong-Chinees Hoj-Sang Cheung, staat aan het fornuis en stelde een spijskaart samen met bijna 300 gerechten. Noedelsoepen, rijstpap, stoofpotjes en typische bereidingen, zoals gestoomde paling met spek (550 fr.) en dikke darm met gezouten groenten (380 fr.): het uitgebreide repertoire is slechts een fractie van wat er in China, het land dat zo groot is dat de zon er nooit ondergaat, allemaal op het bord komt. De kaart begint met een 60-tal dim-sumhapjes. Dim sum betekent ‘raakt het hart’ en staat voor snacks of hapjes tussendoor, die bij de bevolking van Kanton geliefd zijn. Daar wordt dim sum vooral ’s ochtends of aan het begin van de middag gegeven met Chinese thee erbij. Full Sing biedt de mogelijkheid om met z’n tweeën, voor 1400 fr., 15 verschillende gestoomde, gefruite en gebakken dim sum te degusteren: een feest zonder weerga. Maar wanneer je tarbot gaat eten, zijn enkele hapjes voldoende. Het werd voor de gelegenheid iets echt Chinees, en onverstoorbaar werd geproefd van koude, blanke en magere kippenpootjes met kraakbeen dat tussen de tanden veerde (90 fr.), knokige stukken gestoomde varkensrib waaraan alleen iets te zuigen en niets te kluiven viel (90 fr.) en gebakken radijs in rijstgebak, dat eigenlijk niet zo lekker was (100 fr.). Echt Chinees is voor Westerlingen niet altijd zo toegankelijk. Om de moed te belonen kwam een ovale schaal met een even grote tarbot onder een laag groene kruiden. Graat en vel werden vakkundig verwijderd aan tafel, waarna de vis werd gereconstrueerd. Boven op onze kommetjes met gestoomde rijst kwam vers, blank en smakelijk visvlees: in deze bereiding konden wij ons gelukkig beter vinden. De tarbot werd aangerekend aan de dagprijs, of 850 fr., en dat was de helft minder dan in een sterrenrestaurant, voor een portie die dubbel zo groot was.

Full Sing: Chinees dim-sumrestaurant, Van Arteveldestraat 65-67, 2060 Antwerpen. Tel. (03) 225.06.54. Ronde tafels met draaiend blad voor grote groepen. Open van 12 tot 22 u.30, na 18 u. gereduceerde kaart. XXXX (vier koksmutsjes)

De beoordeling van de keuken gaat van 1 tot 5 koksmutjses. 1 = negatief; 2 = redelijk; 3 = positief; 4 = aanbelevelenswaardig; 5 = uitmuntend.

Pieter van Doveren / Foto Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content