In de torens waar vroeger hop te drogen werd gelegd, genieten toeristen nu van de rust van het platteland.

www: Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Er was een tijd dat de hop weelderig bloeide in het graafschap Kent. Vlaamse wevers hadden de plant in de vijftiende eeuw naar Engeland gebracht en de typische staken waren tot voor enkele decennia een populair zicht. Nog typischer zijn de oast houses, de asten, waar de hoppe na het plukken te drogen werd gelegd. Aanvankelijk waren het vierkante torens, waarin op de benedenverdieping een vuur werd gestookt, de planten op de eerste verdieping lagen en de warme lucht via een spits en draaibaar torentje werd afgevoerd. In de Victoriaanse periode werden de oast houses rond en dat maakt ze ook vandaag de dag nog erg herkenbaar.

Leavers Oast werd in 1880 gebouwd en was tot 1960 als ast en boerderij in gebruik. Vijftien jaar geleden werd het door de huidige bewoners omgevormd tot een woonhuis dat al snel naar een originele b&b evolueerde. In elk van beide roundels werd een ronde kamer ondergebracht met veel roze en veel franje en waarin wat frivole bedden staan opgesteld. Het licht valt via het schuine plafond binnen en zorgt voor een zachte sfeer. De gasten delen een gemeenschappelijke badkamer. In het hoofdhuis is er een derde, grotere kamer met badkamer en daar brengen we de Kentse nacht door. Het vertrek, waar nog het oude vakwerk is te zien, is ruim en een beetje weelderig gedecoreerd. Dikke fauteuils, vasttapijt, bloemetjesbehang en merkwaardig meubilair uit gebleekt walnotenhout uit de jaren zestig zetten de toon. Gastvrouw Anne is een voormalige muzieklerares die na een drukke dag in de file op de Zuid-Engelse wegen haar miserie met een g&t ( gin and tonic) doorspoelt. Ze heeft een passie voor de Russische revolutie en al haar honden dragen dan ook Russische namen. Zoals Alexi, de golden retriever die ons welkom heet. Haar man Dennis brengt een flink deel van zijn tijd met het kweken van orchideeën door. Toen het stel in Hadlow neerstreek, legden ze op het erf een mooie tuin aan, waardoor het geheel vooral in het voorjaar en in de zomer een alleraardigste aanblik biedt.

Het ontbijt wordt in de dining room op de benedenverdieping geserveerd, waar een verzameling gekleurd glas bijeenstaat en waar een echt Engels ontbijt op tafel komt. Met een uitzicht op de fraaie tuin. Leavers Oast telt drie kamers, waarvan twee met een gemeenschappelijke badkamer die tegen 55 pond (78 euro) per nacht worden verhuurd en een grote kamer met badkamer die 62 pond (88 euro) per nacht kost.

:: Leavers Oast, Stanford Lane, Hadlow, Kent IN11 0JN, Groot-Brittannië, +44 1732 850 924,anne@leaversoast.co.uk

Kort

Ligging : landelijk

Sfeer : romantisch en meer dan dat

Reistijd : 2,5 uur rijden van Brussel

Prijsklasse : niet echt goedkoop

Tekst Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content