De Belg Vincent Opstal (36) trok vanuit zijn voorliefde voor het oosten naar Thailand en leerde er zijn vrouw Chalor Kaenpet (30) kennen. Ze kwamen naar België, samen met Chalors zus Samruay (31) en namen vier jaar geleden het Thais restaurant L’Orchidee aan de Lippenslaan in Knokke over. Omdat ze aan de kust zijn gevestigd, maakten ze van vis en zeevruchten hun specialiteit. L’Orchidee brengt de koninklijke Thaise keuken, zoals ze vroeger aan het hof in Thailand werd aangeleerd aan jonge huisvrouwen. “Er bestaat ook een snelle Thaise keuken, met minder afgewerkte gerechten, zoals eenvoudige curry’s en gericht op massaverbruik”, vertellen de zussen, afkomstig van de universiteitsstad Rangsit, tussen Bangkok en Ayuthaya. “Wie in Bangkok in een restaurant voor drie- tot vierhonderd mensen is geweest, weet wat we bedoelen.” Hygiëne en een topbediening vindt men in L’Orchidee essentieel. “Wij doen dagelijks onze mise en place, die zeer belangrijk is in de Thaise keuken, omdat wij met zeer veel ingrediënten werken. Ook onze bediening moet correct zijn. Iedereen die vragen heeft over onze gerechten moet een duidelijk antwoord krijgen.”

In bijgaand recept voor een groene curry verwerkten Chalor en Samruay Kaenpet de typische Thaise aubergines.

Tang’s, Kasteelpleinstraat 36, 2000 Antwerpen, 03 248 38 59

L’Orchidee, Lippenslaan 130, 8300 Knokke-Heist, 050 62 38 84.

Kousenband is een ‘uitgerokken’ versie van onze prinsessenbonen, en is zowel in het oosten als in de Caribische keuken zeer geliefd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content