www + Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Het is klimmen geblazen bij Danielle De Rede, maar de inspanning loont de moeite. Drie hoog achter de fraaie negentiende-eeuwse gevel wacht de gast een erg ruime suite met veel licht, een sobere aankleding en het allernieuwste comfort. Het is voorlopig ook de enige ruimte die de gastvrouw aan reizigers verhuurt. Tegenover de zithoek hangt een zeer grote flatscreen-televisie waarop ook dvd’s kunnen worden afgespeeld maar waarvan de werkwijze ook na enkele oefenrondjes niet meteen duidelijk is.

Opvallend is het bijna monumentale bed, dat door de gastheer een tiental jaren geleden werd ontworpen en door een jonge kunstenaar van wat figuratief schilderwerk is voorzien. Verder staat er een klein maar alleraardigst modern werktafeltje met een Nespresso-machine. Wie daar zijn eerste stevige kopje brouwt en vervolgens op het aanpalende terrasje plaatsneemt voor een rokertje, kijkt uit over de meer dan volwassen tuin, waar een grote hangmat en twee ligzetels uitdagend wachten. Ook de grote tafel met parasol verrast.

Danielle heeft na bijna negen jaar human resources-arbeid het jachtige beroepsleven ingeruild voor thuiswerk. “Een reis met de motor naar Spanje twee jaar geleden, via vele b&b’s, bracht me op het idee. Zo’n gastensuite laat me niet alleen toe om thuis te werken, ik kan ook mijn vriend een handje toesteken, die zijn ontwerpbureau in het voormalige koetshuis ( rimessa in het Italiaans) in de tuin onderbracht.”

Er kwamen nog zes maanden verbouwingen aan te pas, onder meer om een unieke vingerafdrukscanner te installeren waarmee de gasten op een originele manier de voordeur ontsluiten. Maar het resultaat is prachtig en in de suite heerst een rust die men in de Antwerpse binnenstad niet verwacht. Ook het bed blijkt van uitstekende kwaliteit.

’s Morgens laat de gastvrouw ons bij de al ruim voorziene ontbijttafel met broodjes en croissants, kaas en vlees, verse meloen en vers geperst fruitsap ook nog een extra keuze uit enkele eiergerechten. De dunne omelet met spek blijkt heerlijk en licht : Danielle krijgt meteen een stip in ons virtueel ontbijtklassement.

Ligging : in het stadscentrum

Sfeer : moderne toets in oud pand

Reistijd : veertig minuten rijden van Brussel

Prijsklasse : niet goedkoop

TIP

Bewonder de Cogels-Osylei, een aaneenschakeling van Jugendstil- en art-nouveauhuizen die tot stand kwamen op initiatief van senator John Cogels, medeoprichter van de Société Anonyme pour la Construction de Maisons Bourgeoises, en zijn vrouw Joséphine Osy, die de gronden bezat. Dat het geheel overeind is gebleven, is te danken aan een groep kunstenaars en journalisten die in de jaren zeventig de unieke straat van de ondergang redden.

praktisch

La Rimessa, Lamorinièrestraat 127, 2018 Antwerpen,

03 286 70 98 en 0476 780 783, www.larimessa.be.

Dit adres telt één suite die

tegen 150 euro wordt verhuurd, inclusief ontbijten, water en espresso’s.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content