Feestvarkens

De Lily-stoel

2020 moest voor verschillende designmerken en ontwerpen een feestelijk jubileumjaar worden. Ze verdienen het dan ook om alsnog in de bloemetjes gezet te worden. Die drie kussen volgen later wel.

50 jaar

De Lily-stoel was het laatste ontwerp van Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. Ter ere van zijn vijftigste verjaardag brengt de Deense meubelfirma daarom een speciale editie uit van de stoel die geïnspireerd was op een geopende lelie. Beschikbaar in walnootfineer met verchroomde poten, met of zonder armsteunen.

fritzhansen.com

50 jaar

Het jubileum van Tricia Guilds (73) interieurlabel Designers Guild zou gevierd worden met een expo in het Londense Fashion and Textile Museum tot juni. Door de coronaquarantaine werd deze tijdelijk opgeschort.

designersguild.com

60 jaar

In 1960 brengt het Deense designicoon Verner Panton zijn bekende Moon Lamp op de markt. De verlichting bestaat uit een grote hoeveelheid ringen die in verschillende lagen rond de lamp hangen, en zo het licht reflecteren. Zestig jaar later is het ontwerp nog steeds even sterk.

verner-panton.com

60 jaar

Zes decennia geleden werd er in het onbevolkte midden van Brazilië vanuit het niets een nieuwe hoofdstad opgetrokken. Architect Oscar Niemeyer kreeg de taak om de belangrijkste gebouwen van Brasilia voor zijn rekening te nemen. De bouw van zijn bekende kathedraal eindigde tien jaar na de start van het project in 1970.

Interieurlabel Designers Guild
Interieurlabel Designers Guild© GF
Moon Lamp van het Deense designicoon Verner Panton
Moon Lamp van het Deense designicoon Verner Panton© GF
Kathedraal van de architect Oscar Niemeyer
Kathedraal van de architect Oscar Niemeyer© UNSPLASH/CKTURISTANDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content