“Volgens mij kan je privé en werk niet echt scheiden”, aldus Els Marivoet (33), die moederschap combineert met een drukke job als marketing en public relations manager voor de Parfums Givenchy.

07:00

Ik ontbijt elke dag met mijn dochters Emilie (6) en Louise (2,5) en mijn moeder, die tijdens de week op de kinderen past. Daar neem ik echt de tijd voor: het is vaak het enige moment van de dag dat ik met hen kan doorbrengen. Steevast een cappuccino en een boterham met iets zoets, want ik ben een snoeper.”

9:45

Rond kwart voor tien kom ik meestal aan op kantoor. Relatief laat, maar ik maak dan ook lange dagen. Zo kan ik de kinderen tenminste nog zien en vermijd ik de files. Er heerst een goede sfeer in ons team, wat ik belangrijk vind. Ik haal mijn post op, kijk de rekeningen na en blader snel door de tijdschriften om te kijken of er iets over Givenchy is verschenen: een vast ritueel dat ik nooit oversla. Weekend Knack en Trends gaan mee naar huis, die bladen lees ik al jaren. Mijn dagindeling hangt af van de prioriteiten in marketing en public relations. Ik combineer beide, wat mijn werk heel afwisselend maakt. Omdat we geen gigantisch groot merk zijn, zijn we bij alles betrokken.”

12:30

Persconferentie naar aanleiding van de nieuwe foundations. De dossiers liggen klaar, traiteur en decorateur zijn gereed, alles is nog een laatste keer gecheckt als de eerste journalisten aankomen. “We ontvangen hen persoonlijk en babbelen wat. Daar doe ik het eigenlijk voor, voor de contacten met verschillende mensen.”

16:00

Nabespreking van de presentatie met het team: “Wat was er goed, wat kan eventueel anders, en hoe pakken we de volgende lancering – van de poeders – aan? Als onze make-up artist Nicholas Degennes weer naar Parijs vertrokken is, ruim ik nog wat op. Om half zeven ga ik naar huis, uitzonderlijk vroeg, maar ik ben doodop.”

19:15

Net op tijd om de kinderen in bad te stoppen, uit Pingu voor te lezen en hen in bed te steken. Normaal ben ik pas rond half negen thuis, een uur vroeger zou ideaal zijn. Mijn man is tegen dan al half aan het slapen, hij is een echte ochtendmens. Om vijf uur vertrekt hij, zodat hij terug kan zijn als de meisjes van school komen. Voor hobby’s hebben we momenteel weinig tijd, maar we hebben ons voorgenomen om binnenkort naar een sportclub te gaan.”

23:00

Als ik de fut heb, doe ik nog papierwerk. Anders zap ik wat op tv voor ik mijn waterbed induik, een van de vele hoogtepunten in mijn dag.”

Sofie Albrecht / Foto’s Kristien Buyse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content