Zolang we het woord 'vrouw' voor een beroep zetten, is Vrouwendag nog steeds nodig. We zeggen nog steeds 'een vrouwelijke astronaut' 'een vrouwelijke CEO', 'een vrouwelijke piloot', 'een vrouwelijke president '.

Ik geloof dat deze dag niet als een feestdag moet worden opgevat, maar als een wake-upcall. We moeten ons realiseren dat zolang mannen en vrouwen niet dezelfde toegang hebben tot loopbaanontwikkeling, tot ondersteuning, tot dezelfde promotiekansen en gelijkwaardige salarissen, dat we nog steeds moeten strijden. Dit is geen uitdaging voor vrouwen, dit is een uitdaging voor de gemeenschap.

Zolang we het woord 'vrouw' voor een beroep zetten, is Vrouwendag nog steeds nodig. We zeggen nog steeds 'een vrouwelijke astronaut' 'een vrouwelijke CEO', 'een vrouwelijke piloot', 'een vrouwelijke president '.Ik geloof dat deze dag niet als een feestdag moet worden opgevat, maar als een wake-upcall. We moeten ons realiseren dat zolang mannen en vrouwen niet dezelfde toegang hebben tot loopbaanontwikkeling, tot ondersteuning, tot dezelfde promotiekansen en gelijkwaardige salarissen, dat we nog steeds moeten strijden. Dit is geen uitdaging voor vrouwen, dit is een uitdaging voor de gemeenschap.