Dat de natuur goed voor je is, klinkt misschien logisch, maar in Japan nemen ze die logica niet zomaar aan en onderzoeken ze het fenomeen in laboratoria. Daar ontdekken ze waarom een wandeling in het bos obesitas kan bestrijden, stress en depressies kan verhelpen en zelfs inzetbaar is tegen het gevecht tegen kanker.

In deze video ga je mee het bos én het laboratorium in om de wetenschap van bosbaden van naderbij te onderzoeken. Vooral de geuren van het bos zouden belangrijk zijn, licht professor Qing Li van de Nippon Medical School in Tokio toe.

(LP)

Dat de natuur goed voor je is, klinkt misschien logisch, maar in Japan nemen ze die logica niet zomaar aan en onderzoeken ze het fenomeen in laboratoria. Daar ontdekken ze waarom een wandeling in het bos obesitas kan bestrijden, stress en depressies kan verhelpen en zelfs inzetbaar is tegen het gevecht tegen kanker. In deze video ga je mee het bos én het laboratorium in om de wetenschap van bosbaden van naderbij te onderzoeken. Vooral de geuren van het bos zouden belangrijk zijn, licht professor Qing Li van de Nippon Medical School in Tokio toe. (LP)