Dat is een lichte stijging in vergelijking met 2018 en het hoogste percentage sinds de metingen begonnen acht jaar geleden. De diversiteit van personages met een andere seksuele geaardheid daalde wel sterk en dat voor het derde jaar op rij: in 2019 hadden 34 procent van deze personages een niet-blanke huidskleur.

Ook wat betreft transseksuele personages gaat het volgens GLAAD de verkeerde kant uit: in 2019 was er namelijk geen enkel transseksueel personage te bespeuren bij de Amerikaanse filmreleases.

Dat is een lichte stijging in vergelijking met 2018 en het hoogste percentage sinds de metingen begonnen acht jaar geleden. De diversiteit van personages met een andere seksuele geaardheid daalde wel sterk en dat voor het derde jaar op rij: in 2019 hadden 34 procent van deze personages een niet-blanke huidskleur. Ook wat betreft transseksuele personages gaat het volgens GLAAD de verkeerde kant uit: in 2019 was er namelijk geen enkel transseksueel personage te bespeuren bij de Amerikaanse filmreleases.