'Als gevolg van de COVID-19-pandemie maken sekswerkers tijden van nood mee, met volledig verlies van inkomen, toenemende discriminatie en pesterijen.' Uit veel landen komen naar verluidt aanwijzingen dat ze moeilijker of geen toegang meer krijgen tot sociale hulpprojecten.

Bovendien zijn er berichten over razzia's, gedwongen testen op het virus, arrestaties en dreigementen met uitwijzing van buitenlandse prostituees. Beide organisaties eisen in het licht van de quarantainevoorschriften dat dakloze vrouwen toegang krijgen tot gepaste onderkomens.

'Als gevolg van de COVID-19-pandemie maken sekswerkers tijden van nood mee, met volledig verlies van inkomen, toenemende discriminatie en pesterijen.' Uit veel landen komen naar verluidt aanwijzingen dat ze moeilijker of geen toegang meer krijgen tot sociale hulpprojecten. Bovendien zijn er berichten over razzia's, gedwongen testen op het virus, arrestaties en dreigementen met uitwijzing van buitenlandse prostituees. Beide organisaties eisen in het licht van de quarantainevoorschriften dat dakloze vrouwen toegang krijgen tot gepaste onderkomens.