Op 30 september wijdt het Brusselse Recyclart een expo en pop-up shop aan het werk van grafische artiesten uit Finland."Finland stond destijds bekend om zijn designers, en op die roem teren we nog steeds", schreef de Finse auteur en marketingspecialist Sami Salmenkivi vorig jaar op zijn blog. "Alleen was er geen nieuwe golf om voort te bouwen op die erfenis. Of keken we de verkeerde kant op?"

Jonge illustratoren en grafische ontwerpers doen immers weer van Finland spreken. Ook bij ons, want Recyclart in Brussel wijdt vanaf 30 september een expo en een pop-up shop aan Agent Pekka, een grafisch bureau dat eerder dit jaar 's lands belangrijkste grafische prijs opstreek.

Op initiatief van het Finse Culturele Instituut voor de Benelux en enkele partners stelt Agent Pekka in totaal 10 illustratoren uit the land of booze and blondes voor, onder wie Pietari Posti, die in juli de cover van onze special Barcelona vormgaf.

Wim Denolf

Pekka of Finland, van 30 september tot 13 oktober. Info: 02 502 57 34, www.recyclart.be, www.pekkafinland.fi/pof/.

Op 30 september wijdt het Brusselse Recyclart een expo en pop-up shop aan het werk van grafische artiesten uit Finland."Finland stond destijds bekend om zijn designers, en op die roem teren we nog steeds", schreef de Finse auteur en marketingspecialist Sami Salmenkivi vorig jaar op zijn blog. "Alleen was er geen nieuwe golf om voort te bouwen op die erfenis. Of keken we de verkeerde kant op?" Jonge illustratoren en grafische ontwerpers doen immers weer van Finland spreken. Ook bij ons, want Recyclart in Brussel wijdt vanaf 30 september een expo en een pop-up shop aan Agent Pekka, een grafisch bureau dat eerder dit jaar 's lands belangrijkste grafische prijs opstreek. Op initiatief van het Finse Culturele Instituut voor de Benelux en enkele partners stelt Agent Pekka in totaal 10 illustratoren uit the land of booze and blondes voor, onder wie Pietari Posti, die in juli de cover van onze special Barcelona vormgaf. Wim Denolf Pekka of Finland, van 30 september tot 13 oktober. Info: 02 502 57 34, www.recyclart.be, www.pekkafinland.fi/pof/.