Voor je ogen uit je hoofd stuiteren: Soo Kyung Bay wil een statement maken en daar is ze mooi in geslaagd. De jonge vrouw wil het debat over het onrealistische lichaamsbeeld van vrouwen in de media brandende houden. 'De thigh gap is een trend die door de media populair is geworden. Het geeft aan dat de media een enorme invloed hebben als het gaat om het beeld dat mensen hebben van hun lijf', vertelt Bae aan de designwebsite Dezeen.

Wie op de website van de ontwerpster terechtkomt, lijkt eerst een gewone webstek met bijhorende webshop te zien. De reacties van verontwaardige surfers bleven niet uit. Maar wie aanstalten maakt om echt een gouden dijenjuweel aan te schaffen, krijgt een pop-upvenster voorgeschoteld. Hierin verduidelijkt Soo Kyung Bae haar project en waarom ze het van groot belang vindt hier de aandacht op te vestigen. (AB)

Voor je ogen uit je hoofd stuiteren: Soo Kyung Bay wil een statement maken en daar is ze mooi in geslaagd. De jonge vrouw wil het debat over het onrealistische lichaamsbeeld van vrouwen in de media brandende houden. 'De thigh gap is een trend die door de media populair is geworden. Het geeft aan dat de media een enorme invloed hebben als het gaat om het beeld dat mensen hebben van hun lijf', vertelt Bae aan de designwebsite Dezeen. Wie op de website van de ontwerpster terechtkomt, lijkt eerst een gewone webstek met bijhorende webshop te zien. De reacties van verontwaardige surfers bleven niet uit. Maar wie aanstalten maakt om echt een gouden dijenjuweel aan te schaffen, krijgt een pop-upvenster voorgeschoteld. Hierin verduidelijkt Soo Kyung Bae haar project en waarom ze het van groot belang vindt hier de aandacht op te vestigen. (AB)